Κουβέλης: «Μας ήθελαν ψάρι αγκιστρωμένο»

Καρφιά για τη λειτουργία της τρικομματικής

Αιχμές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για την στάση που κράτησαν σχετικά με τις ισορροπίες στην πρώην - τρικομματική κυβέρνηση επιρρίπτει ο Φώτης Κουβέλης,.

Ο κ. Κουβέλης υποστηρίζει ότι είχαν πυκνώσει οι ενστάσεις του στις ιδιωτικές του επαφές με τον πρωθυπουργό εξαιτίας του συσσωρευμένου προβληματισμού για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά «ο Σαμαράς πίστευε πως ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν αγκιστρωμένο ψάρι». «Ε, δεν ήταν», λέει.

Όσον αφορά το ζήτημα της ΕΡΤ και την πορεία των διαβουλεύσεων για το μεταβατικό σχήμα, ο Φ.Κουβέλης αναφέρει πως είχε επιφυλαχθεί για την τελική πρόταση για 1.600 εργαζομένους, και την επόμενη ημέρα (στην τελευταία σύσκεψη των τριών αρχηγών την Πέμπτη) είπε ότι η πρόταση δεν θα περνούσε από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ -λέγοντας πως αντιλήφθηκε ότι οι άλλοι δύο αρχηγοί θα συνέχιζαν μόνοι τους στην κυβέρνηση.

«Καρφιά» ρίχνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για τη γενικότερη λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης. «Ό,τι και να λέγαμε, οι τελικές αποφάσεις είχαν "χρώμα" Σαμαρά και Στουρνάρα» λέει.