Λοβέρδος: Η Γερμανία μαζί με το Γιώργο και την παρέα του μας έβαλαν στο ΔΝΤ!

Ευθύνες σε στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου επιρρίπτει ο πρώην πρωθυπουργός

«Η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου ευθύνονται για την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ» τονίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στις «6 μέρες».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι η ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα ανήκουν «ανήκουν σε όλες τις κυβερνήσεις μετά το 1980»: «Δεν είναι πρόσφατες. Αφορούν την έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ελευθερίας στο π��δίο της οικονομίας. Δεν έχουμε μόνο πρόβλημα χρέους, αλλά και ανταγωνιστικότητας. Για το πρώτο τα τελευταία τρία χρόνια κάναμε προσπάθειες και ο λαός θυσίες. Για το δεύτερο, όμως, δεν έγινε σχεδόν τίποτε».

Όσον αφορά, τα σχετικά με το ΔΝΤ, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι «αποτελούν άλλο θέμα και τελείως διαφορετικό» για το οποίο οφείλονται -όπως τονίζει- «η Γερμανία και ορισμένα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου. Σε ό,τι με αφορά, μαζί με τρεις-τέσσερις ακόμη υπουργούς, είχαμε διαφωνήσει με την επιλογή αυτή και μάλιστα έντονα».

Τέλος, όσον αφορά τη ΡΙΚΣΣΥ, δηλώνει ότι δεν είναι κόμμα, αλλά πολιτική κίνηση και πως στόχος είναι η δημιουργία ενός πολιτικού φορέα, ο οποίος «θα καλύψει το χώρο από τις παρυφές της ΝΔ έως τις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ».