Μοσχαράκι γάλακτος... πολυτελείας: «Φλερτάρει» με τα 25€ το κιλό!

Πάνω από 18€ το κιλό το αρνί – SOS από κρεοπώλες

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με τιμές που δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους, καθώς το μοσχαράκι γάλακτος, αλλά και τα αρνιά και κατσίκια, πωλούνται πλέον κοντά στα 20€ το κιλό. Εμπόροι και παραγωγοί δηλώνουν ιδιαίτερα απαισιόδοξοι, με κάποιους να μην αποκλείουν ότι σύντομα μπορεί να δούμε το μοσχάρι να φτάνει ακόμη και τα 25€.

Φέτα... από χρυσό: Έρχεται νέα αύξηση τιμών σε γαλακτοκομικά και κρέας

Ο έμπορος κρεάτων Σταμάτης Φέλλας ανέφερε στο Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star ότι ήδη το μοσχαράκι πωλείται στα 17,5€ το κιλό, επισημαίνοντας πως κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πού θα φτάσουν οι τιμές, χαρακτηρίζοντας τη φετινή χρονιά «πολύ δύσκολη». Από την πλευρά τους, καταναλωτές τονίζουν ότι έχουν σταματήσει να αγοράζουν μοσχαρίσιο κρέας και στρέφονται σε πιο οικονομικές λύσεις, όπως το κοτόπουλο ή το ψάρι.

Είδος πολυτελείας το μοσχαρίσιο κρέας - Θα φτάσει τα 20 ευρώ το κιλό

Η μειωμένη παραγωγή έχει δημιουργήσει κίνδυνο ελλείψεων τους επόμενους μήνες, με την ανησυχία να μεγαλώνει όσο πλησιάζουν οι γιορτές. Ο έμπορος Κώστας Λίτσας σημείωσε ότι η ντόπια παραγωγή καλύπτει μόλις το 10% των αναγκών, προσθέτοντας πως δεν αποκλείεται το μοσχάρι να ξεπεράσει και τα 25€ το κιλό.

Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η διεθνής τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος έχει αυξηθεί κατά 7%, ενώ οι εξαγωγές έχουν μειωθεί κατά 12%. Για το 2026 αναμένεται νέα μείωση κατά 4%, γεγονός που εντείνει την πίεση στην αγορά.

Στα αμνοερίφια, το ενδεχόμενο lockdown λόγω ευλογιάς προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους παραγωγούς. Ο Νίκος Κεχαγιάς τόνισε ότι η λύση αυτή αποτελεί «θάνατο» για τον κλάδο, καθώς αποφασίζεται χωρίς σχέδιο.

Οι τιμές ήδη ανεβαίνουν, με εμπόρους να εκτιμούν πως το αρνάκι, που σήμερα κοστίζει 17,90€, θα ξεπεράσει σύντομα τα 18,5€.

Δείτε ολόκληρο το Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων του Star