Στην Αθήνα η Ντερ Λάιεν με την έγκριση στο ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης

Πάνω από 7,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2021 

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο για επίσημη επίσκεψη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και όπως μετέδωσε  Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, δεν έρχεται με άδεια χέρια.

Έρχεται η Ντερ Λάιεν και φέρνει χρήμα για την Ελλάδα! 

Πράγματι, παρά τις αρχικές καθυστερήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «πάτησε γκάζι»  στην αξιολόγηση των Σχεδίων Ανάκαμψης και αύριο με κάθε επισημότητα η κα Φον Ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει στη συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό ότι εγκρίθηκε το ελληνικό Σχέδιο

Μητσοτάκης: Γιγαντιαίο πρόγραμμα 60 δισ. ευρώ το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Το επόμενο βήμα είναι η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούλιο κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι τέλος Ιουλίου- αρχές Αυγούστου θα εκταμιευθούν οι προκαταβολές. Ως το τέλος του χρόνου, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι θα εισπράξει περί τα 7,5 με 7,7 δισ. ευρώ, κάνοντας έτσι ποδαρικό στα υπερπολύτιμα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

 ΣΥΡΙΖΑ για Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης: Δεν περιλαμβάνει την πλειοψηφία

Η πρόεδρος της Κομισιόν, η οποία έχει ξεκινήσει το γύρο της Ευρώπης μεταφέροντας ευχάριστα νέα, ξεκίνησε το ταξίδι της επιδεικνύοντας στο τηλέφωνο της το Ψηφιακό Πιστοποιητικό, το οποίο είναι μια ακόμα ευρωπαϊκή κατάκτηση.