Ακίνητα: Οι 10 περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Αύξηση 61% πανελλαδικά στη ζήτηση για ακίνητα προς πώληση

Έκρηξη σημείωσε η ζήτηση για ακίνητα προς πώληση και προς ενοικίαση τους πρώτους μήνες του 2021, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές.

Η ζήτηση για ακίνητα προς πώληση σε όλη την επικράτεια εκτοξεύθηκε κατά 61% ενώ η ζήτηση ακινήτων προς ενοικίαση αυξήθηκε κατά 30,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία του spitogatos.gr

Φορολογικές δηλώσεις: «Ανάσα» για 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Αττική με αύξηση της ζήτησης στα ακίνητα προς πώληση κατά 65,2%, ενώ 43,8% ήταν η αύξηση για ακίνητα τη Θεσσαλονίκη.

Πώς θα δηλωθούν στο Ε9 τα αδήλωτα τετραγωνικά

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην Αθήνα για αγορά και ενοικίαση σπιτιού 

Η δημοφιλέστερη περιοχή στην Αττική για αναζήτηση ακινήτου προς ενοικίαση, αλλά και πώληση, είναι το Μαρκόπουλο.

Σε ό,τι αφορά στη ζήτηση για ακίνητα προς ενοικίαση, η Ραφήνα και η Σαρωνίδα να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση, ενώ στις 10 πιο δημοφιλείς περιοχές κατατάσσονται αρκετές παραθαλάσσιες περιοχές, όπως ο Ωρωπός, η Ανάβυσσος και τα Μέγαρα.

Στην πώληση, στη δεύτερη και την τρίτη θέση βρίσκονται η Κηφισιά και η Νέα Μάκρη, ενώ στις 10 πιο δημοφιλείς περιοχές κατατάσσονται το Χαλάνδρι και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως η Σαρωνίδα και η Νέα Μάκρη.

Θεσσαλονίκη: Στον Άγιο Γεώργιο οι περισσότερες αναζητήσεις για ενοικίαση σπιτιού 

Στη Θεσσαλονίκη, η πιο δημοφιλής περιοχή για αναζήτηση ακινήτου προς ενοικίαση είναι ο Άγιος Γεώργιος, ενώ για αγορά ακινήτου η Θέρμη.

Η Θέρμη καταλαμβάνει, επίσης, την 5η θέση στις αναζητήσεις ακινήτου προς ενοικίαση. Στην 2η και 3η θέση των αναζητήσεων για ακίνητο προς πώληση έρχονται το Ωραιόκαστρο και η Πυλαία κι ακολουθούν η Καλαμαριά και η Μίκρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η τελείως διαφορετική προτίμηση περιοχών, μεταξύ ενοικίασης και αγοράς ακινήτου στη Θεσσαλονίκη με εξαίρεση τη Θέρμη και το Πανόραμα, που εντοπίζονται και στις δύο κατηγορίες (δείτε τους ακόλουθους πίνακες)