Καταβάλλονται την Τρίτη 24/11 τα αναδρομικά 

Μέχρι 7.000 ευρώ το ποσό -  Τι θα γίνει με τους κληρονόμους   

Ξεκινάνε από αύριο οι πληρωμές αναδρομικών σε χιλιάδες συνταξιούχους, που παίρνουν "ψαλιδισμένη" προσωρινή σύνταξη από το 2016. 

Από 1.150 ευρώ ως 6.900 ευρώ είναι τα αναδρομικά που θα δουν στους λογαριασμούς τους χιλιάδες συνταξιούχοι, που προσπαθούν να ζήσουν με πολύ χαμηλές προσωρινές συντάξεις. 
 

Πληρωμές: Πότε θα δοθούν επιδόματα, δώρο Χριστουγέννων και Επιστρεπτέα

Ποιους αφορά; Όσους έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης από το Μάιο του 2015 και μετά και δεν έχει εκδοθεί η οριστική σύνταξη τους. 

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΑΓΡΟΤΩΝ 

Οι νέες προσωρινές συντάξεις, για τους πρώην μισθωτούς αυξάνονται από το 50% στο 80% του μέσου μηνιαίου μισθού του τελευταίου χρόνου δουλειάς τους και για τους ελεύθερους επαγγελματίες από το 50% στο 70% του μέσου εισοδήματος που είχαν. 

«ΑΝΑΣΑ» ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 

Πέρα από τα αναδρομικά, οι συνταξιούχοι αυτοί θα δουν αυξήσεις που φτάνουν στα 285 ευρώ κάθε μήνα, έως ότου εκδοθούν οι οριστικές τους συντάξεις

Παραμένει, πάντως, το πλαφόν των 768 ευρώ στις προσωρινές συντάξεις των πρώην μισθωτών, ενώ για τους πρώην επαγγελματίες το πλαφόν διαμορφώνεται στα 960 ευρώ 

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΓΙΑ 172.000 ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 

Πάνω από 15.000 κληρονόμοι συνταξιούχων, έχουν μπει εν τω μεταξύ στην ειδική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ κι έχουν υποβάλει αίτηση για αναδρομικά. Το ποσό που τους αναλογεί υπολογίζεται ότι φτάνει στα 144 εκατ. ευρώ. 

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους κληρονόμους των αναδρομικών