Πόλεμος στο Ισραήλ: Παλαιστίνιος γιατρός αναγνωρίζει τον νεκρό γιο του

Το σκληρό πρόσωπο του πολέμου

Παγκόσμια οργή έχει προκαλέσει το ματωμένο χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Το σκληρό πρόσωπο του πολέμου αποκαλύπτεται μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων τόσο στη Λωρίδα της Γάζας, όσο και στο Ισραήλ. Ένας από αυτούς ο Μοχάμεντ Αμπού Μουσά, Παλαιστίνιος γιατρός, ο οποίος έζησε ό,τι πιο σκληρό μπορεί να ζήσει ένας γονιός, να αντικρίσει το παιδί του νεκρό. 

 

@itvnews A Palestinian doctor was forced to identify the body of one of his sons, in the hospital where he was working, after he was killed in an Israeli air strike #itvnews #israel #hamas #gaza #palestine ♬ original sound - itvnews

 

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media αποτυπώνεται η στιγμή που το νοσοκομείο, όπου εργάζεται αρχίζει να δέχεται τραυματίες και θύματα ενός ακόμα βομβαρδισμού του Ισραήλ. 

Γάζα: Χτύπησαν ελληνορθόδοξη εκκλησία - «Έχουμε νεκρούς και εγκλωβισμένους»

Ανάμεσά τους και τα μέλη της οικογένειάς του. Η σύζυγός του τρομοκρατημένη κλαίει, ο γιος του σε κατάσταση σοκ ουρλιάζει, κλαίει και κλοτσάει ό,τι βρίσκει μπροστά του και η κόρη του τραυματισμένη, αλλά ζωντανή μεταφέρεται σε θάλαμο. 

Ο μόνος που λείπει είναι ο μικρότερος γιος του και μόλις το συνειδητοποιεί αρχίζει και ανησυχεί ακόμα περισσότερο. 

Ισραήλ: Νεκρή η 12χρονη με αυτισμό, που αγαπούσε τον Χάρι Πότερ

Πηγαίνει στο χώρο που βάζουν τα πτώματα κι εκεί με οδύνη και σπαραγμό αντικρίζει το αγοράκι του νεκρό. 

Ισραήλ: Μπαλάκι οι ευθύνες για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

«Δεν ξέρω γιατί έβαλαν στόχο την κατοικία μας, όπου μένουν ο αδελφός μου και η οικογένειά του», λέει στην κάμερα και πηγαίνει με όσο κουράγιο του έχει απομείνει να παρηγορήσει τη σύζυγό του και τα δύο του παιδιά.