Σύσταση για χρήση μάσκας στη Νέα Υόρκη - Θερίζει η «τριδημία»

Ραγδαία και η αύξηση κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ

Σε έξαρση οι ιώσεις και στην Ελλάδα. Εκατοντάδες παιδιά επισκέπτονται τα νοσοκομεία καθημερινά- Βίντεο από δελτίο ειδήσεων του STAR

Η Νέα Υόρκη στις ΗΠΑ επαναφέρει «σύσταση» για χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «τρι-δημία» όπως χαρακτηρίζουν το συνδυασμό κορωνοϊού, γρίπης και RSV. Τα κρούσματα και οι νοσηλείες παρουσιάζουν αύξηση - κυρίως στην πόλη της Νέας Υόρκης - με αποτέλεσμα οι ειδικοί να ανησυχούν και να επαναφέρουν τη συγκεκριμένη σύσταση.

Γιαννάκος: Έχουμε έξαρση των λοιμώξεων - Χαμός στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Σημειώνεται ότι η λίστα με τις Κομητείες όπου παρατηρούνται τα υψηλότερα επίπεδα κρουσμάτων περιλαμβάνει πολλές περιοχές της Νέας Υόρκης, ενώ και οι αρχές στο Λος Άντζελες έχουν ξεκινήσει να προειδοποιούν ότι ίσως επανέλθει η χρήση μάσκας λόγω της αυξητικής τάσης των κρουσμάτων. 

Ν. Ζηλανδία: Αφαίρεσαν την επιμέλεια από γονείς για να χειρουργήσουν μωρό

«Εργαζόμαστε στην προσπάθεια να αναπτύξουμε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, μετρήσεις που θα ήταν χρήσιμες σε πολιτειακό ή περιφερειακό επίπεδο για να μπορούμε να απεικονίσουμε το επίπεδο της συνολικής αναπνευστικής ιικής δραστηριότητας», δήλωσε η Μπάρμπαρα Μάχον του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC) σε μια συνάντηση των εξωτερικών συμβούλων του οργανισμού.

Ανεμβολίαστοι άνω των 60: Τι είπε ο Πλεύρης για επιστροφή προστίμων  

Υπογραμμίζεται ότι ο ρυθμός των νέων νοσηλειών κορωνοϊού έχει επίσης αυξηθεί σε εθνικό επίπεδο. Παρατηρείται αύξηση κατά 13,8% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών μέτρησε σε οίκους ευγηρίας την προηγούμενη εβδομάδα το χειρότερο ποσοστό λοιμώξεων λόγω Covid-19 στους κατοίκους από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Αυξήθηκαν οι νοσηλείες / AP, Mary Altaffer

«Βλέπουμε μια σαφή άνοδο στις μολύνσεις του Covid-19 σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας, περίπου 40% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Θα υπάρξουν μερικές δύσκολες μέρες μπροστά», ανέφερε κορυφαίος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.