«Να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά στην Ουκρανία» λέει ο ηγέτης της Τσετσενίας

Η εφιαλτική πρόταση του συμμάχου του Πούτιν μετά τις νέες ήττες

Ενα κανονικό πανηγύρι έστησε ο Πούτιν στη  κοκκινη πλατεια για να γιορτασει την προσάρτηση των τεσσαρων κατεχομενων περιοχων της Ουκρανίας στη Ρωσία

Ζωντανός παραμένει ο εφιάλτης των πυρηνικών στην Ευρώπη με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Βλάντιμιρ Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

 

Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στην πόλη Λιμάν

Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ γράφει: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».

 

Μπάιντεν σε Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό των εδαφών του ΝΑΤΟ

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών νέες απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων εκτόξευσε και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Οι Ρώσοι επιστρατεύουν Έλληνες ομογενείς κατά της Ουκρανίας

Εξάλλου, και στο διάγγελμά του ο Πούτιν είχε πει πως «θέλω να υπενθυμίσω σε όσους κάνουν δηλώσεις σε βάρος της Ρωσίας ότι η χώρα μας διαθέτει μέσα καταστροφής, σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα πιο προηγμένα από αυτά που διαθέτουν χώρες του ΝΑΤΟ. Εάν απειληθεί η εδαφική μας ακεραιότητα, φυσικά και θα προστατεύσουμε τη Ρωσία και τον λαό μας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε».