Μπριζίτ Μακρόν: Κατέθεσε μήνυση για τα fake news ότι είναι τρανς γυναίκα

Η θεωρία συνωμοσίας επανήλθε στη δημοσιότητα ενόψει εκλογών στη Γαλλία

Η Μπριζίτ Μακρόν κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά δυο γυναικών με την κατηγορία πως διέδωσαν ψευδείς ειδήσεις στο Διαδίκτυο, μετά τις φήμες πως γεννήθηκε άντρας και έχει κάνει αλλαγή φύλου. 

Η Μπριζίτ Μακρόν μαζί με τον σύζυγό της, Εμανουέλ Μακρόν

Την είδηση του τηλεοπτικού σταθμού Μ6 σχετικά με την κατάθεση της μήνυσης επιβεβαίωσε δικαστική πηγή. Η πρώτη ακρόαση ορίστηκε για τις 15 Ιουνίου ενώπιον του 17ου τμήματος του δικαστηρίου του Παρισιού.

Μπριζίτ Μακρόν: Κάνει μήνυση για fake news που την εμφανίζουν ως άνδρα

Η αστική αγωγή της Μπριζίτ Μακρόν βασίζεται στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αφορούν την ιδιωτική ζωή. 

Οι δύο γυναίκες που κλήθηκαν από την Μπριζίτ Μακρόν παρουσιάζονται η μία ως «μέντιουμ» και η άλλη ως «ανεξάρτητη δημοσιογράφος» και ήταν οι κύριες πηγές διάδοσης αυτής της ψευδούς είδησης. Και οι δύο ανήκουν σε ακροδεξιό περιοδικό. 

Η Μπριζίτ, το μυστηριώδες τηλεφώνημα και οι φήμες για τον εραστή του Μακρόν

Οι φήμες που διέδωσαν υποστήριζαν πως η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου γεννήθηκε άνδρας με το όνομα Jean-Michel Trogneux. Η συγκεκριμένη θεωρία συνωμοσίας είχε ξεκινήσει από το 2010, ωστόσο ήρθε ξανά στο «φως» πριν λίγους μήνες, καθώς η Γαλλία έχει προεδρικές εκλογές την άνοιξη του 2022. Ο Μακρόν δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία, αλλά αναμένεται να το ανακοινώσει σύντομα.

Της Μαρίας Δεναξά