Ναζιστικός χαιρετισμός στο Ευρωκοινοβούλιο από Βούλγαρο ευρωβουλευτή

«Ζήτω η Βουλγαρία και το έθνος - κράτος μας», είπε στην ομιλία του

Ένας Βούλγαρος εθνικιστής ευρωβουλευτής χαιρέτησε ναζιστικά σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η χειρονομία του προκάλεσε αγανάκτηση. Μετά την ομιλία του, ο Angel Dzhambazki κατευθυνόμενος από την έξοδο του ευρωκοινοβουλίου σταμάτησε για λίγα δευτερόλεπτα κι έκανε το ναζιστικό χαιρετισμό.

Φρίκη στη Ρωσία: Βρέθηκε ομαδικός τάφος των Ναζί με σκελετούς 675 παιδιών

Το μέλος της ευρωσκεπτικιστικής ομάδας ECR είχε μόλις παρέμβει σε μια συζήτηση σχετικά με το κράτος δικαίου στην Πολωνία και την Ουγγαρία, καθώς το Δικαστήριο επικύρωσε την Τετάρτη έναν μηχανισμό που επιτρέπει την παρακράτηση κονδυλίων της ΕΕ από μια χώρα στην οποία διαπιστώνονται παραβιάσεις.

«Δεν θα σας επιτρέψουμε ποτέ να μας πείτε τι να πούμε και τι να κάνουμε. Ζήτω ο Orban και το Fidesz, ζήτω ο Kaczynski και το PiS, ζήτω η Βουλγαρία και το έθνος-κράτος μας», δήλωσε ο Dzhambazki κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Ζήτω η Ευρώπη των εθνών», πρόσθεσε.

Καλάβρυτα 1943: Η αλήθεια για το Ολοκαύτωμα μέσα από αφηγήσεις επιζώντων 

«Ένας φασιστικός χαιρετισμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι απαράδεκτος», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, η Μαλτέζα Ρομπέρτα Μετσόλα. «Προσβάλλει εμένα και όλους στην Ευρώπη (...) Αυτή η χειρονομία είναι μέρος του πιο σκοτεινού κεφαλαίου της ιστορίας μας και πρέπει να παραμείνει εκεί», έγραψε.

Της Μαρίας Δεναξά