Εμβόλιο: Στην Ελλάδα δίνουν Freedom Pass, στην Αμερική δίνουν... ναρκωτικά!

Οι πολιτικές που επιστρατεύτηκαν στο εξωτερικό για να εμβολιαστούν οι νέοι

Το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου για τις πολιτικές άλλων κρατών που «ωθούν» τους πολίτες τους στον εμβολιασμό/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 28/6/21

Με την ανακοίνωση του Freedom Pass, οι πολίτες ηλικίας 18-25 ετών που έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν ήδη εμβολιαστεί μπορούν να χρησιμοποιήσουν 150 ευρώ ώστε να ταξιδέψουν, να νοικιάσουν κατάλυμα ή αυτοκίνητο αλλά και να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους, σινεμά, θέατρα κλπ. 

Freedom Pass: Τι είναι και πού θα χρησιμοποιείται η κάρτα των 150 ευρώ

Το συγκεκριμένο μέτρο που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, η κυβέρνηση αποτελεί το «εισιτήριο» των νέων για να κάνουν διακοπές μέσα στο φετινό καλοκαίρι, αλλά και να αποφασίσουν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. 

Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που σκέφθηκε να δώσει παροχές, προκειμένου να ωθήσει τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού. Από την Αμερική μέχρι την Ταϋλάνδη, πολλές κυβερνήσεις κρατών του εξωτερικού ακολουθούν ανάλογες πολιτικές «προνομίων» για τους εμβολιασμένους. 

ΗΠΑ: Με… μαριχουάνα πείθουν τους νέους να εμβολιαστούν

Στις ΗΠΑ, οι πολιτείες έχουν επιστρατεύσει μεγάλη δημιουργικότητα και φαντασία προκειμένου να πείσουν τους νέους πολίτες να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. 

Κορωνοϊός: Μέσα στην εβδομάδα η λίστα με προνόμια για τους εμβολιασμένους

Στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον δίνουν ένα τσιγάρο μαριχουάνας, ενώ στην Νέα Υόρκη δίνουν 100 δολάρια για κάθε έναν που θα πείσουν  οι τοπικοί σύλλογοι να εμβολιαστεί, με πλαφόν τα 20.000 δολάρια.

Σε μια επαρχία της Ταϊλάνδης με πολλούς κτηνοτρόφους, κληρώνουν αγελάδες σε όποιον αποφασίσει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Τέλος, στο Χόνγκ Κονγκ  κληρώνουν διαμερίσματα και δωροεπιταγές, ενώ στη Μόσχα οι εμβολιασθέντες μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση για αυτοκίνητα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star