Με λαμπρότητα το Πάσχα των Ορθοδόξων σε ολόκληρο τον πλανήτη 

Πώς γιόρτασαν την Ανάσταση σε Κωνσταντινούπολη, Ρωσία, ΗΠΑ

Το ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star γαι το Πάσχα των Ορθοδόξων σε ολόκληρο τον κόσμο  

Εκατομμύρια Ορθόδοξοι χριστιανοί σε όλο τον πλανήτη γιορτάζουν με κατάνυξη και λαμπρότητα την Κυριακή του Πάσχα, με επιστροφή στις εκκλησίες αλλά και με προφυλάξεις λόγω της πανδημίας.

Κυριακή του Πάσχα: Τι γιορτάζουμε 

Στο Φανάρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην τελετή της Ανάστασης στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και απηύθυνε μήνυμα για το Πάσχα και ιδιαιτέρως προς τους δοκιμαζόμενους από την πανδημία και σε εκείνους που δίνουν μάχη για να βοηθήσουν.

Πάσχα: Πότε «πέφτει» η ημερομηνία του χρόνου και τα επόμενα 10 χρόνια!  

Μήνυμα ελπίδας για το τέλος της πανδημίας απηύθυνε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος που προέστη της Αναστάσιμης ακολουθίας στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν. 

Ανάσταση 2021: Ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες της Ελλάδας

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ    

Στη Μόσχα, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε φέτος το παρών στην Αναστάσιμη Ακολουθία στο καθεδρικό του Χριστού Σωτήρα της Μόσχας. Πέρσι δεν είχε παραστεί λόγω της πανδημίας. Στην λαμπρή τελετή χοροστάτησε ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος, ο οποίος επίσης ευχήθηκε απελευθέρωση από τον κορωνοϊό και από κάθε πνευματική ασθένεια. Η απόφαση να γιορταστεί η ανάσταση χωρίς περιορισμούς στη Ρωσία λήφθηκε μόλις πριν δύο ημέρες.