Στις ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζει το επιτελείο του και ο Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να αποδεχθεί το αποτέλεσμα- ρεπορτάζ Δημήτρη Σουλτογιάννη από την Ουάσινγκτον στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σαββατοκύριακου
Τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ, απέλυσε απόψε ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Επικεφαλής του Πενταγώνου και χρέη υπουργού αναλαμβάνει ο Κρίστοφερ Μίλερ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (NCC).
Δεν παραδέχεται την ήττα του ο Τραμπ - Ζητά να εξεταστούν οι ψήφοι
«Ο Μαρκ Έσπερ απολύθηκε. Τον ευχαριστώ για τις υπηρεσίες του. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Κρίστοφερ Σ. Μίλερ, ο αξιοσέβαστος Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αντιτρομοκρατίας (ο διορισμός του εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Γερουσία) θα είναι ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας, με άμεση ισχύ», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.
Εκλογές ΗΠΑ: Η Μελάνια ζήτησε από τον Τραμπ να αποδεχτεί το αποτέλεσμα
Ο Έσπερ είχε αναλάβει υπουργός Άμυνας τον Ιούνιο του 2019. Φέρεται ότι τους τελευταίους μήνες σκόπευε να αποχωρήσει από τη θέση του. Φέρεται να διαφώνησε με τον Τραμπ όταν ο πρόεδρος εξέταζε την πιθανότητα να αναπτύξει στρατό για να καταστείλει τις ταραχές που ξέσπασαν σε πολλές Πολιτείες, με αφορμή τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τον περασμένο Μάιο.