ΗΠΑ : Μήνυμα στήριξης Μπάιντεν στην Ελλάδα για την τουρκική προκλητικότητα

Ισχυρίζεται ότι θα βάλει «φρένο» στον Ερντογάν εάν εκλεγεί

Ξεκάθαρη είναι η θέση του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στα ελληνοτουρκικά, ο οποίος τάσσεται υπέρ των ελληνικών συμφερόντων και υπόσχεται πώς αν εκλεγεί, θα βάλει «φρένο» στον Ερντογάν.

Σύνοδος Κορυφής: Ενιαία στάση κατά της Τουρκίας ζητούν πρωθυπουργοί της ΕΕ 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ σκοπεύει να αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Τελεσίγραφο στους Τούρκους από Γαλλία και Γερμανία: Έχετε μία εβδομάδα

«Σε αντίθεση με τον πρόεδρο Τραμπ, ο Τζο θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ, όπως οι τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου», σημειώνεται στο κείμενο με τις θέσεις για τα ελληνικά ζητήματα που εξέδωσε η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν.

Η μακροχρόνια σχέση Μπάιντεν με την ελληνοαμερικανική κοινότητα

Στην ανακοίνωση του εκλογικού του επιτελείου που έχει τον τίτλο «το όραμα του Τζο Μπάιντεν για τους Ελληνοαμερικανούς και τις σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας», γίνεται αναφορά στους δεσμούς του Αμερικανού αντιπροέδρου με την ελληνοαμερικανική κοινότητα και περιγράφονται αναλυτικά οι ενέργειές του για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.