Γερμανία: Μετά τον Μάας σε καραντίνα και ο υπουργός Οικονομίας

Ήρθε σε επαφή με συνεργάτη υπουργού θετικό στον κορωνοϊό

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ αποτέλεσε χθες Τετάρτη το δεύτερο στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης που μπήκε σε καραντίνα μέσα σε ένα 24ωρο, επειδή ήρθε σε επαφή με συνεργάτη υπουργού χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας είχε αναγκαστεί προηγουμένως να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ιορδανία και να τεθεί επίσης σε καραντίνα, καθώς μέλος της ασφάλειάς του διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Κορωνοϊός: Αποτελεσματικό το φάρμακο Avigan στο τρίτο στάδιο των δοκιμών

Μολονότι οι δύο υπουργοί υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και τα τεστ βγήκαν αρνητικά ως εδώ, η εξέλιξη υπογραμμίζει το ενδεχόμενο η λειτουργία της κυβέρνησης και της διπλωματίας της Γερμανίας να αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Ο Αλτμάιερ, ο οποίος υποδέχτηκε στο Βερολίνο τους υπουργούς Οικονομίας της Ε.Ε. τη Δευτέρα, διευκρίνισε μέσω Twitter ότι τίθεται σε καραντίνα προληπτικά, διότι συνεργάτης Ευρωπαίου συναδέλφου του διαγνώστηκε ότι έχει μολυνθεί.

«Εξετάστηκα και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό την Παρασκευή και αισθάνομαι πολύ καλά», διαβεβαίωσε.

Γερμανία: Αμερικανίδα επέστρεψε από διακοπές και διέσπειρε τον κορωνοϊό

Ωστόσο, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές, εάν ο Αλτμάιερ ήρθε σε στενή επαφή με τον συνεργάτη του Ευρωπαίου υπουργού, ούτε εάν χρειαστεί κι άλλοι υπουργοί κρατών-μελών της ΕΕ να τεθούν επίσης σε καραντίνα.