Τουρκία: Αυτά είναι τα παλάτια που χτίζει ο Ερντογάν

Δεν... πτοείται από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας

Μεγαλομανής και εθισμένος στα πλούτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χτίζει πολυτελή παλάτια στη λίμνη Βαν στα σύνορα με το Ιράκ και στον κόλπο του Οκλούκ στην Μαρμαρίδα.

Το νέο παλάτι στη λίμνη, το οποίο θα γίνει σε ένα χώρο 10.000 τ.μ, ανακοινώθηκε ότι μέχρι στιγμής θα στοιχίσει 135 εκ. τουρκικές λίρες.

Ερντογάν προς Ελλάδα: «Μην περιφέρεστε γύρω-γύρω στα νησιά»

Το 300 δωματίων θερινό ανάκτορο που κατασκευάζεται στο χωριό Οκλούκ στη Μαρμαρίδα είναι η μεγαλύτερη ένδειξη για την αδυναμία που έχει ο Ερντογάν στα παλάτια. Ενώ δεν έχει ανακοινωθεί το κόστος του υπερπολυτελούς παλατιού, είναι γνωστο ότι μόνο το σύστημα κλιματισμού κοστίζει τρία εκατομύρια δολάρια.

Νέες βολές Τσαβούσογλου κατά Μακρόν

Ο Τσαβούσογλου καθυβρίζει τον Μακρόν και τη Γαλλία. 

«Ο Μακρόν δεν είναι ειλικρινής πολιτικός. Έχει χάσει την κοινή αίσθηση λογικής, είναι, πλέον, ανισόρροπος. Όλοι γελούν όταν ακούνε το όνομα της Γαλλίας και αυτό αποδυναμώνει τη θέση της» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Την ίδια στιγμή, οι απειλές συνεχίζονται εναντίον της Κύπρου. 

«Όποια και αν είναι τα καθήκοντά μας, ό,τι και αν κάναμε το 74, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε για την ασφάλεια των αδελφών μας της ΤΔΒΚ και την ύπαρξή τους, με το ίδιο πνεύμα και την ίδια φιλοδοξία, και κανείς να μην αμφιβάλλει για αυτό» είπε ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Τουρκία: Ζητά την αποστρατικοποίηση της Χίου με νέα αντι-NAVTEX

Την Τρίτη πάντως ελληνικά και τουρκικά κλιμάκια θα επανεκκινήσουν συνομιλίες τεχνικού επιπέδου υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ.