Κορωνοϊός: Αυτά τα ελληνικά νησιά βγήκαν από την «ασφαλή λίστα» της Αγγλίας

Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από αυτούς τους προορισμούς

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τους Βρετανούς μαθητές που γύρισαν στη χώρα τους από τη Ζάκυνθο με κορωνοϊό - Δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας

Επτά ελληνικά νησιά βγήκαν από τη βρετανική λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς, για τους οποίους εξαιρούταν η καραντίνα 14 ημερών.

Μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα, ο γραμματέας Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Grant Shapps, ανακοίνωσε ότι οι αφίξεις από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες κατά την επιστροφή τους στην Αγγλία από την Τετάρτη στις 4 π.μ. αλλά όχι εκείνων που επισκέπτονται την ηπειρωτική χώρα.

Σε καραντίνα επιβάτες και πλήρωμα πτήσης από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία

Τα νησιά είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Η Downing Street δέχτηκε πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες για να εξετάσει το ενδεχόμενο εφαρμογής των λεγόμενων περιφερειακών ταξιδιωτικών διαδρόμων σύμφωνα με τις οποίες οι αφίξεις από τμήματα χωρών που έχουν χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων Covid εξαιρούνται από τους περιορισμούς καραντίνας.

Ωστόσο, ο Shapps υποστήριξε ότι κάτι τέτοιο θα μπορύσε να ισχύσει με νησιά και όχι σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Μάλιστα δήλωσε ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας για να μειώσουν την περίοδο καραντίνας χωρίς να προσθέσουν στον κίνδυνο μόλυνσης.

Βρετανία: Μαθητές πήγαν στη Ζάκυνθο και γύρισαν με κορωνοϊό

 

Η κίνηση της Αγγλίας ακολουθεί την απόφαση της περασμένης εβδομάδας από την κυβέρνηση της Ουαλίας, η οποία αφαίρεσε έξι ελληνικά νησιά - Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη - από τη δική της ταξιδιωτική λίστα.