Αναταραχές στη Βηρυτό - Διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης

«Μπούκαραν» στο υπουργείο Εξωτερικών

Τα κομμάτια τους προσπαθούν να μαζέψουν οι κάτοικοι της Βηρυτού μετά την κολοσσιαία έκρηξη που ισοπέδωσε σχεδόν τη μισή πόλη

Τέσσερις ημέρες μετά τον όλεθρο, οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων κάτω από τα συντρίμμια εξανεμίζονται. Σήμερα ξέσπασαν ξανά οργισμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και επεισόδια με δακρυγόνα στην καταρρακωμένη πρωτεύουσα.

Βηρυτός: Νέα βίντεο από τη στιγμή των φονικών εκρήξεων

Το μεσημέρι του Σαββάτου, δεκάδες διαδηλωτές εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Εξωτερικών, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του πολιτικού κατεστημένου, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές έκαψαν επίσης μια φωτογραφία του προέδρου Μισέλ Αούν.

«Θα μείνουμε εδώ. Καλούμε τον λαό του Λιβάνου να καταλάβει όλα τα υπουργεία», φώναζε ένας διαδηλωτής από το μεγάφωνο, με τα επεισόδια να έχουν ξεκινήσει από νωρίς.

Πρόεδρος Λιβάνου: Δεν αποκλείει την ανάμειξη «πυραύλου ή βόμβας» στη Βηρυτό

Η έφοδος των διαδηλωτών στο κτίριο του ΥΠΕΞ, που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση, πραγματοποιήθηκε, την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν στραμμένη την προσοχή τους στη συγκέντρωση χιλιάδων άλλων ανθρώπων στο κέντρο της πόλης που ζητούν από τις Αρχές του Λιβάνου να λογοδοτήσουν για τη φονική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR