Βηρυτός: Νεκρός γνωστός Γάλλος αρχιτέκτονας από τις φονικές εκρήξεις

Είχε βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον εμφύλιο

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν – Μαρκ Μπονφίς είναι ένας από τους 135 νεκρούς από τις δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο λιμάνι της Βηρυτού και ισοπέδωσαν σχεδόν το 50% της πόλης. 

Νεκρή η σύζυγος Έλληνα στη Βηρυτό - Αυξήθηκαν οι Έλληνες τραυματίες

Ο Μπονφίς είχε εγκατασταθεί μόνιμα στον Λίβαο και είχε συμβάλει κυρίως σε έργα αποκατάστασης κτιρίων που είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. 

Τον θάνατό του έκανε γνωστό η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού, Ροσλίν Μπασλό. 

Εκρήξεις Βηρυτός: Η στιγμή που οικιακή βοηθός σώζει το παιδί που πρόσεχε

«Ο αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς σκοτώθηκε στη φρικιαστική καταστροφή της Βηρυτού. Αποτίω φόρο τιμής στο μείζον έργο του, όπως η αποκατάσταση πατρογονικών ακινήτων που είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο. Τη Γαλλία και τον Λίβανο ενώνει το πένθος για τον θάνατό του», ανέφερε η υπουργός σε μήνυμά της στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ανάμεσα στους νεκρούς καταμετρώνται τουλάχιστον 21 Γάλλοι, σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, η οποία άρχισε χθες Τετάρτη να διενεργεί έρευνα.

Συγκλονιστικό βίντεο από τη Βηρυτό: Νύφη φωτογραφιζόταν την ώρα της έκρηξης

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται σήμερα στον Λίβανο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, όπου σκοπεύει να επιδώσει το μήνυμα της αδελφότητας και της αλληλεγγύης των Γάλλων στους πληγέντες και να συζητήσει την κατάσταση με τις πολιτικές αρχές.