Κοροναϊός: Στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου που τέθηκε σε καραντίνα

Παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας

Στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου «Diamond Princess» - βίντεο Ruptly

Δύο κρουαζιερόπλοια έχουν τεθεί μέχρι στιγμής σε καραντίνα, εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού. 

Το ένα από τα δύο, το οποίο ονομάζεται «Diamond Princess» παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου. Τέθηκε σε καραντίνα όταν διαπιστώθηκε ότι ένας από τους περίπου 3.700 επιβάτες του έχει νοσήσει από τον κοροναϊό. Επρόκειτο για έναν 80χρονο, ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ.

Κοροναϊός: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να φοράμε τη μάσκα προστασίας

Στο βίντεο του Ruptly βλέπετε εικόνες από το εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου με τους άδειους διαδρόμους και σχεδόν όλους τους επιβάτες να είναι στην απομόνωση.

Κοροναϊός: Στους 492 οι νεκροί - Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα!

Την Τρίτη άρχισαν να εξετάζονται οι επιβαίνοντες στο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, οι οποίοι βρίσκονται σε απομόνωση πάνω στο πλοίο. Σύμφωνα με το ιαπωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ασάχι, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον ακόμη δέκα άτομα έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό.

Ακόμη ένα κρουαζιερόπλοιο, το «World Dream» στο οποίο απαγορεύθηκε η είσοδος στο λιμάνι Καοσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, αγκυροβόλησε τελικά στο Χονγκ Κονγκ.  Οι αρχές θα υποβάλλουν σε ιατρικές εξετάσεις τους 1.800  επιβαίνοντες. Κατά την εφημερίδα South China Morning Post τρεις επιβάτες του πλοίου, που αναχώρησαν από την Κίνα για κρουαζιέρα στο Βιετνάμ τον Ιανουάριο, έχει επιβεβαιωθεί ότι μολύνθηκαν από τον κοροναϊό, ενώ υπάρχουν άλλα δύο πιθανά κρούσματα μεταξύ των ανθρώπων που έκαναν κρουαζιέρα το τελευταίο διάστημα.