Πυρκαγιές Αυστραλία: Η συγγνώμη του Πρωθυπουργού- Έκανε διακοπές στη Χαβάη

Έχει καταστραφεί μια περιοχή ίση με το μέγεθος του Βελγίου

Συγγνώμη ζήτησε από τον λαό της Αυστραλίας ο πρωθυπουργός της χώρας, ο οποίος έλειπε διακοπές στη Χαβάη ενώ οι πυρκαγιές μαίνονταν. Πολλά πύρινα μέτωπα μάλιστα παραμένουν εκτός ελέγχου.

Αυστραλία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές

Οι Αυστραλοί πυροσβέστες δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. Προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τα οποία πλησιάζουν απειλητικά οι πύρινες φλόγες. Δεν τα καταφέρνουν πάντα.

«Η φωτιά έφτασε μέσα σε τρία ή τέσσερα λεπτά, μια μεγάλη στήλη μαύρου καπνού... Σχεδίαζα να φύγω αλλά έφτασε πολύ γρήγορα» περιγράφει επιζών.

Θαρραλέος 12χρονος: Σώθηκε από φωτιά οδηγώντας το φορτηγάκι του αδελφού του

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον επισκέφθηκε έστω και με καθυστέρηση τους ήρωες πυροσβέστες που μάχονται επί μήνες με την πύρινη λαίλαπα. Ζητά συγγνώμη για την απουσία του σε διακοπές στη Χαβάη.

«Επέστρεψα από άδεια και γνωρίζω ότι αυτό προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Αυστραλία. Ζητώ συγγνώμη γι' αυτό...» είπε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας.

Καύσωνας στην Αυστραλία: Ρολό χοιρινό ψήθηκε μέσα… σε αυτοκίνητο!

Περισσότερες από 110 φωτιές μαίνονται μόνο στη νέα νότια Ουαλία, 60 από αυτές εκτός ελέγχου. Τα καγκουρό για να σωθούν βγαίνουν από τα δάση και εμφανίζονται στους δρόμους.

Αυστραλία: Απειλείται η δημόσια υγεία λόγω των τοξικών καπνών

Συγκινητικές ιστορίες γράφονται μέσα στα καμένα. Ο Σάιμον γλίτωσε τον πατέρα του βγάζοντάς τον εγκαίρως από το σπίτι τους. «Είμαι ευτυχής που έβγαλα τον μπαμπά έξω γιατί είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία, να ζήσεις»

Από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία έχει καταστραφεί μια περιοχή ίση με το μέγεθος του Βελγίου. Τοξικό νέφος καλύπτει πολλές μεγάλες πόλεις από το Μπρίσμπεϊν ως την Καμπέρα και το Σίδνεϊ. 

Δείτε ολόκληρο το Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου