Δολοφονία Κασόγκι:Θανατική ποινή πρότεινε ο εισαγγελέας για τους εκτελεστές

Ο δημοσιογράφος διαμελίστηκε – Το σώμα του δεν έχει βρεθεί ακόμα

Ποινική δίωξη κατά 11 ατόμων άσκησε ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την άγρια δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Ο γενικός εισαγγελέας, εισηγήθηκε την θανατική ποινή για τους 5 εξ΄αυτών, φροντίζοντας παράλληλα να απαλλάξει τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε θεωρηθεί ως ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα και διέταξε τη δολοφονία.

«Βγάλτε αυτή τη σακούλα από το κεφάλι μου!»-Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι

Ερντογάν: «Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι προήλθε από ανώτατο επίπεδο»

Σύμφωνα με δημο.σίευμα της «Daily Mail», η θανατική ποινή για τα πέντε αυτά άτομα μπορεί να είναι ακόμα και αποκεφαλισμός.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΟΓΚΙ

Ήταν 2 Οκτωβρίου, όταν ο 59χρονος δημοσιογράφος της Washington Post, πέρασε την πόρτα της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να πάρει κάποια έγγραφα για τον γάμο του.

Απ΄έξω τον περίμενε η αρραβωνιαστικιά του, όμως ο Κασόγκι δεν βγήκε ποτέ ζωντανός.

Δολοφονία δημοσιογράφου: Αφού τον ακρωτηρίασαν τον διέλυσαν σε οξύ

Tούρκος εισαγγελέας: «Στραγγάλισαν τον Κασόγκι και τον έκοψαν σε κομμάτια»

Όπως αποδείχτηκε εβδομάδες μετά, ο 59χρονος βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στην πρεσβεία.

Συγκεκριμένα, ομάδα 15 ατόμων εστάλη από τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να τον εκτελέσει.

Τελικά ο Κασόγκι βρήκε φρικτό θάνατο καθώς δολοφονήθηκε, διαμελίστηκε και ό,τι απέμεινε απ΄αυτόν διασκορπίστηκε. Πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, ανέφεραν πως ίσως τον διέλυσαν με οξύ και πέταξαν τα «κομμάτια» του στον κήπο.

Μέχρι σήμερα, το πτώμα του Κασόγκι δεν έχει βρεθεί.

Ο Κασόγκι ζούσε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, ενώ υπήρξε από τους πιο σκληρούς επικριτές του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Αν και η Σαουδική Αραβία αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία, τα διεθνή ΜΜΕ έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή, για «εντολή» που ήρθε από τα «ανώτερα στρώματα».