H πρώτη ομιλία Τραμπ προς το Κογκρέσο: Το αμερικανικό όνειρο και η αγέλαστη Μελάνια

Η Πρώτη Κυρία της Αμερικής πήγε στην ομιλία με δικό της αυτοκίνητο - Νέα ενημέρωση: 20:51

Την πρώτη του ομιλία απηύθυνε προς το Κογκρέσο ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας επί 80 λεπτά εμφανίστηκε ενωτικός αλλά παράλληλα αμείλικτος, υπερασπιζόμενος τις πολιτικές επιλογές του σε όλους τους τομείς.

 Απλώνοντας χέρι φιλίας στους αντιπάλους του, κάλεσε τους συμπατριώτες του, να ζήσουν το «αμερικανικό όνειρο». Καμιά αναφορά ωστόσο δεν έκανε στην εξωτερική πολιτική.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκφώνησε τα ξημερώματα την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης στο Κογκρέσο. Η Μελάνια Τραμπ ήταν παρούσα παρά τις φήμες ότι έχουν συζυγικά προβλήματα.

Καθισμένη στη θέση που είχε κρατηθεί για εκείνη στο ημικύκλιο της Βουλής των Αντιπροσώπων η Μελάνια Τραμπ παρέμεινε ανέκφραστη όπως στις περισσότερες δημόσιες ομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ. Ο αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε με την ομιλία του να εμφανιστεί ενωτικός κι ας συνάντησε στο δρόμο του για το Καπιτώλιο λίγους μεν εκδηλωτικούς δε διαδηλωτές οι οποίοι κρατούσαν κοροϊδευτικά πανό για τη φημολογούμενη σχέση του με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

«Aπόψε, θέλω να μιλήσω για το τι μέλλον πρόκειται να έχουμε και για το τι έθνος πρόκειται να είμαστε. Όλοι μας, μαζί, σαν μια ομάδα, ένας άνθρωπος και μια αμερικανική οικογένεια μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Μοιραζόμαστε όλοι το ίδιο σπίτι, την ίδια καρδιά, το ίδιο πεπρωμένο και την ίδια μεγάλη αμερικανική σημαία», είπε ο Τραμπ.

Τα χαμόγελα της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ ήταν μετρημένα. Το πρώτο και πιο εντυπωσιακό, ήταν μόλις εμφανίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη χειροκρότησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Στη συνέχεια συνομίλησε χαλαρά με τον 12χρονο γιο της Μπάρον που καθόταν δεξιά της και τον σερίφη της Αλμπουκέρκης Τζο Αρπάγιο στα αριστερά της. Μετά πήρε το αυστηρό ανέκφραστο ύφος της.

Το λευκό χρώμα που επέλεξε για το ταγιέρ και το παντελόνι της θεωρήθηκε από ορισμένους ως «κλείσιμο του ματιού» στα λευκά ρούχα που είχαν επιλέξει να φορέσουν πέρυσι οι Δημοκρατικοί υπερασπιζόμενοι τις γυναίκες απέναντι στον νέο πρόεδρο.

 Για το  ταγιέρ πολλοί είπαν ότι θύμισε Χίλαρι Κλίντον,  η οποία  επιλέγει πάντα αυτό το ρούχο

Η Μελάνια προτίμησε να χειροκροτήσει τον σύζυγό της παραμένοντας καθιστή, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι σηκώθηκαν. Και όχι μόνο αυτό. Πήγε στο Κογκρέσο με δικό της αυτοκίνητο και όχι με την προεδρική λιμουζίνα.

Μετά τις καταγγελίες για δωροδοκία της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς  με 130000 δολάρια για να μην αποκαλύψει τη σχέση της με τον Τραμπ , η Μελάνια δεν έκανε καμία δήλωση υποστήριξης του συζύγου της.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.