Η πρώτη ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ για τη μη έκδοση των Τούρκων

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών

Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι 3 από τους 8 Τούρκους πιλότους που εισήλθαν στην Ελλάδα, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στην γείτονα χώρα προκάλεσε την αντίδραση της Άγκυρας.

Η Άγκυρα ανέμενε από την Αθήνα να κάνει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες για την έκδοση των μελών της οργάνωσης του Γκιουλέν που κατηγορούνται για την ενορχήστρωση του πραξικοπήματος.

«Η Ελλάδα είναι σύμμαχος με την Τουρκία και το ΝΑΤΟ. Αναμέναμε από την ελληνική κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να εκδώσει τα μέλη του κινήματος του Γκιουλέν και να επιστρέψουν στην Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ. Όπως είπε, η Αθήνα θα έπρεπε να δείξει συμμαχική αλληλεγγύη.

Υπενθυμίζουμε ότι οι 8 Tούρκοι στρατιωτικοί βαρύνονται στην Ελλάδα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, της ηθικής αυτουργίας σε παράνομη πτήση και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο. Οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται ακόμη ότι η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοση των στρατιωτών, κατηγορώντας τους ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Οι ίδιοι πάντως αρνούνται τις κατηγορίες.

Δείτε επίσης:

Απόφαση-ΚΟΛΑΦΟΣ για τους Τούρκους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα

Υπό κράτηση οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που κατηγορούνται για απόπειρα πραξικοπήματος

«Δεν ξέραμε ότι συμμετείχαμε σε πραξικόπημα- Νομίζαμε ότι είναι άσκηση» λένε κάποιοι στρατιώτες