Η γαλλική Κεντροδεξιά ΑΝΑΖΗΤΑ αντίπαλο για την Λεπέν- ΕΚΤΟΣ β' γύρου ο Σαρκοζί

Επικρατέστερος σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο Φρανσουά Φιγιόν

​Δύο πρώην Πρωθυπουργοί, ο Φρανσουά Φιγιόν και ο Αλέν Ζιπέν και ένας πρώην Πρόεδρος, ο Νικολά Σαρκοζί είναι οι επικρατέστεροι για τις προκριματικές εκλογές της κεντροδεξιάς της Γαλλίας, για να επιλεγεί τελικά ο υποψήφιος για τις Προεδρικές εκλογές της χώρας, την άνοιξη του 2017.

Η γαλλική κεντροδεξιά ψάχνει έναν ισχυρό αντίπαλο, για να ανατρέψει την Μαρίν Λεπέν στις εκλογές του Απριλίου.

Η συμμετοχή στις σημερινές εκλογές ήταν μαζική, αφού έως τις 18:00 το απόγευμα, 2.5 εκατ. πολίτες οδηγήθηκαν στις κάλπες για να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, εκτός του δεύτερου γύρου των προκριματικών εκλογών για το χρίσμα του γαλλικού συντηρητικού κόμματος φαίνεται να μένει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλία Νικολά Σαρκοζί.

Οι πρώην πρωθυπουργοί Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ προηγούνται, -με καταμετρημένες τις ψήφους από τα μισά εκλογικά κέντρα-, ο Φρανσουά Φιγιόν προηγείται με ποσοστό 43,6% και ο Αλέν Ζιπέ έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,7%.

Ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην τρίτη με 22,9%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Εάν ένας υποψήφιος συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50%, κερδίζει αυτομάτως το χρίσμα. Σε διαφορετική περίπτωση, οι δύο επικρατέστεροι θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στον δεύτερο γύρο, στις 27 Νοεμβρίου.