Ενέκριναν το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, Ισπανία, Αυστρία και Λετονία

Όλα τα βλέμματα στρέφονται σε Γερμανία και Ολλανδία

​«Πράσινο φως» για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα έδωσαν σήμερα τα Κοινοβούλια της Ισπανίας, της Αυστρίας και της Λετονίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην Ισπανία το πρόγραμμα διάσωσης συνολικού ύψους 86 δισεκ. ευρώ εγκρίθηκε με 297 ψήφους «υπέρ», 20 «κατά» και 5 απουσίες.

Στην Αυστρία η διαρκής υποεπιτροπή για τον ESM ενέκρινε το πρόγραμμα, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών.

Με 50 «ναι», 37 «όχι» και 6 αποχές, η Λετονία ενέκρινε το νέο δάνειο προς την Ελλάδα.

Νωρίτερα, επίθεση στην ελληνική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος στην ομιλία του στην ισπανική Βουλή.

Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στις αυριανές (Τετάρτη) ψηφοφορίες του Ολλανδικού, και κυρίως του Γερμανικού Κοινοβουλίου.

Σχέδιο για κρυφό κούρεμα του ελληνικού χρέους βλέπουν οι βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU). Σε δήλωσή της στην εφημερίδα Rheinische Post, η βουλευτής του CSU, Ντάγκμαρ Βερλ προέβλεψε κρυφό κούρεμα μέσα στο φθινόπωρο, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ«δεν θέλει τίποτε άλλο από την αποπληρωμή των χρεών μέχρι το 2075».

Υπέρ του τρίτου πακέτου για τη�� Ελλάδα θα ψηφίσουν αύριο στην Βουλή οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες (SPD), σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας,Κάρστεν Σνάιντερ.

Τη συμφωνία αναμένεται να καταψηφίσει και το Κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους όρους της σύμβασης.

Θετική ψήφο αναμένεται να δώσουν το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι.

ΒΙΝΤΕΟ STAR