ΒΙΝΤΕΟ από την επίθεση σε προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη

Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα πίσω από τα αιματηρά περιστατικά

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεo από την επίθεση που πραγματοποίησαν δύο πιθανότατα γυναίκες, μέλη της τουρκικής ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα - Μέτωπο), στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρει η dailysabah. Μάλιστα η μία από τις γυναίκες τραυματίστηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς ��αι κρατείται.

Η συλληφθείσα ονομάζεται Hatice Aşık και είναι 42 ετών. Οι αστυνομικοί αναζητούν την άλλη γυναίκα-καμικάζι.

Την ίδια ώρα, η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί την ακροαριστερή οργάνωση, το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), ως υπεύθυνη και για την επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Κωνσταντινούπολη, η οποία προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η επίθεση εναντίον του προξενείου συνδέεται με το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα)», μια ριζοσπαστική οργάνωση που το 2013 είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση καμικάζι εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. Ο ίδιος υποστήριξε πως οι αυτονομιστές αντάρτες του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) ευθύνονται για την επίθεση καμικάζι εναντίον του αστυνομικού τμήματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκρηξη σε αστυνομικό τμήμα της Τουρκίας- 4 ΝΕΚΡΟΙ και 10 τραυματίες

Κωνσταντινούπολη: Άνοιξαν πυρ κατά του προξενείου των ΗΠΑ