Κακοκαιρία Daniel: Ενεργοποίηση του «Copernicus» για τη Μαγνησία

Στόχος η άμεση χαρτογράφηση περιοχών που επλήγησαν

Δραματικές εκκλήσεις των κατοίκων του Βόλου για βοήθεια - Βίντεο από δελτίο ειδήσεων Star

Ενεργοποιήθηκε η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις περιοχές της περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, που επλήγησαν σήμερα από την κακοκαιρία «Daniel».

Τρομακτικό βίντεο: Η στιγμή που η γη «καταπίνει» λεωφορείο στον Κραυσίδωνα

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping (κωδικός ενεργοποίησης EMSR692) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου.

Το αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Κακοκαιρία: Γέμισε αυτοκίνητα η θάλασσα - 110 εγκλωβισμένοι στο Πήλιο

«Επελαύνει» η κακοκαιρία Daniel - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για τη διαχείριση του έργου τους.