Τέλος στο μυστήριο με τον θάνατο της Ελένης - Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Είχε πάθε ηλεκτροπληξία και κατέληξε τον περασμένο Ιούλιο

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της 14χρονης Ελένης / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε ηλεκτροπληξία οφείλεται τελικά ο θάνατος της 14χρονης Ελένης στον Βόλο, της κοπέλας που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο χωρίς σφυγμό και κατέληξε μερικούς μήνες αργότερα. Ο τραυματισμός της είχε γεννήσει ερωτήματα, καθώς τα σημάδια που είχε δε συμβάδιζαν με το ατύχημα.

Βόλος: Μυστήριο με τον θάνατο της 14χρονης Ελένης

Τέλος στο μυστήριο με τον θάνατο της 14χρονης Ελένης βάζει η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία κατέληξε τον περασμένο Ιούλιο, ύστερα από έξι μήνες νοσηλείας στην εντατική. Το κορίτσι είχε πάθει ηλεκτροπληξία στο μπάνιο του σπιτιού της και υπέστη ανακοπή, παρόλο που δεν υπηρχαν τα σχετικά σημάδια στο σώμα της. 

Ακόμα, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε και πνευμονία στη 14χρονη. Ωστόσο, σύμφωνα με το ethessalia.gr, ακόμα δεν μπορεί να εξαχθεί ακριβής αιτία θανάτου, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση έπρεπε να είχε γίνει την ημέρα που η ανήλικη έπαθε την ηλεκτροπληξία.

Από ηλεκτροπληξία πέθανε τελικά η 14χρονη Ελένη

Βόλος: Η 14χρονη είχε εκδορές στον λαιμό και το πρόσωπο

Ήταν Ιανουάριος του 2022, όταν η Ελένη διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Βόλου μελανισμένη και χωρίς σφυγμό, ύστερα από ανακοπή. Επί δύο ώρες οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν στη ζωή και τα κατάφεραν. 

Βόλος: Ξεσπούν οι παππούδες της 14χρονης – «Δεν είχε γρατζουνιές»

Τότε, οι γονείς της που την είχαν μεταφέρει στο νοσοκομείο υποστήριξαν ότι το κορίτσι είχε πάθει ηλεκτροπληξία από τον αναμμένο θερμοσίφωνα, την ώρα που έκανε μπάνιο. 

Οι γιατροί, ωστόσο, είχαν κάνει λόγο για εισρόφηση, ενώ το κορίτσι έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στον λαιμό, οι οποίες δεν διευκρινίστηκε πώς προκλήθηκαν. 

Το κορίτσι παρέμεινε διασωληνωμένο και σε καταστολή μέχρι τον Ιούλιο που κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Τότε, η 14χρονη είχε διαγνωστεί με εκτεταμένο οίδημα στην εγκεφαλική περιοχή, κάτι που πιθανώς προκύπτει από αγγειακό παράγοντα που προκλήθηκε από την ανακοπή, μέρες μετά αφότου σταμάτησε η αιμορραγία και κατόπιν υποβολής σε αξονική τομογραφία. 

Βόλος: Χωρίς γείωση το σπίτι της 14χρονης - Το πόρισμα του ΔΕΔΔΗΕ

Από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που ζητήθηκε από την εισαγγελία, ο ΔΕΔΔΗΕ πραγματοποίησε έλεγχο στη μονοκατοικία όπου διέμενε η 14χρονη με την οικογένειά της.

Από τον έλεγχο προέκυψε ρευματοκλοπή και έλλειψη γείωσης, ενώ βεβαιώθηκε ότι ένα γυμνό καλώδιο από την κολόνα της ΔΕΗ βρισκόταν στον δρόμο και για να φτάσει στο σπίτι, περνούσε από το μπάνιο. 

Στο ακίνητο, που ήταν μη ηλεκτροδοτούμενο, η εγκατάσταση του καλωδίου έγινε με ακατάλληλο τρόπο, που έθετε σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας τους διαμένοντες.