Μαρία Τσάλλα: Νεκρός ο δικηγόρος στην Αθήνα που τη βοήθησε

Θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» - Τη βοήθησε με την ελληνοποίησή της

Νεκρός ο Αθηναίος δικηγόρος της Ρωσίδας κατασκόπου που τη βοήθησε με την ελληνοποίησή της / Live News

«Μυστήριο» καλύπτει την υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου «Μαρία Τσάλλα», με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Την ίδια ώρα, εντύπωση έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι ο δικηγόρος της στην Ελλάδα που τη βοήθησε με την ελληνοποίησή της είναι νεκρός.

Μαρία Τσάλλα: «Μας συστήθηκε ως Γαλλίδα»

Σε εξέλιξη είναι το κατασκοπευτικό θρίλερ με τη Ρωσίδα πράκτορα Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα ή «Μαρία Τσάλλα», όπως συστηνόταν στην Ελλάδα. Δίπλα της φαίνεται να είχε έναν δικηγόρο στην Αθήνα, ο οποίος είναι σήμερα νεκρός.

Μυστήριο με τη Ρωσίδα πράκτορα Μαρία Τσάλλα

Μαρία Τσάλλα: Ποιος είναι ο δικηγόρος που τη βοήθησε

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι μυστικές υπηρεσίες έχουν στα χέρια τους στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο εν λόγω δικηγόρος δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της «Μαρίας Τσάλλα», ενώ λειτουργούσε και σαν φορολογικός αντιπρόσωπός της, όπως και σε άλλα 22 - 23 άτομα από το πρώην Ανατολικό μπλοκ.

Μαρία Τσάλλα: Πώς παγίδεψαν ηλικιωμένο για να βεβαιώσει την ταυτότητά της

Διατηρούσε γραφείο στην Ιπποκράτους, είχε ρωσική καταγωγή και ανήκε σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο.

Νεκρός ο δικηγόρος που βοήθησε τη Μαρία Τσάλλα με την ελληνοποίησή της

Ακόμα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος είχε λειτουργήσει ως σύνδεσμος ανάμεσα στη «Μαρία Τσάλλα» με τον δικηγόρο από το Αλιβέρι.

Ο δικηγόρος, που φαίνεται να είναι πρόσωπο «κλειδί» πέθανε πριν από δύο χρόνια, σε ηλικία 45 περίπου ετών.

Όσον αφορά τη μητέρα που επικαλείται η «Μαρίς Τσάλλα» εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969, πέθανε το 2013, αποδεικνύεται ότι είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί.