«Μου είπαν πως δεν ήμουν και τόσο όμορφη για να με βιάσει ο Φιλιππίδης»

Τι λέει η γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού

Ψυχοφθόρες καταστάσεις καταγγέλλει ότι βίωσε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη μία από τις δύο γυναίκες που τον κατήγγειλαν για απόπειρα βιασμού. Όπως λέει η καταγγέλλουσα, από τη μία νιώθει συγκινημένη για την ομόφωνη απόφαση με την οποία κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη ένοχος ο ηθοποιός για την απόπειρα βιασμού της, από την άλλη όμως, όπως λέει, δεν ήταν λίγες οι φορές που «λύγισε» το κρίσιμο διάστημα της ακροαματικής διαδικασίας. 

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης - Με αναστολή τα 8 χρόνια φυλάκισης

Με αποκλειστικές δηλώσεις της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Δημήτρη Δαμιανό, η γυναίκα, που είχε καταγγείλει πως είχε πέσει θύμα απόπειρας βιασμού μέσα στο καμαρίνι του γνωστού ηθοποιού στο θέατρο Μουσούρη, τόνισε πως νιώθει συγκινημένη για την ομόφωνη απόφαση της Δικαιοσύνης με την οποία κρίθηκε ένοχος για αυτή την πράξη ο γνωστός ηθοποιός.

«Δεν έχει σημασία, το όνομα, το πρόσωπο ή το χρώμα των μαλλιών και των ματιών μου. Ασιθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένη και συγκινημένη από την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης»ανέφερε η δεύτερη καταγγέλλουσα.

«Όχι, δεν είμαι χαρούμενη που ένας άνθρωπος καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης και που ίσως να πάει φυλακή. Όχι, δε ζητωκραυγάζω. Λυπάμαι κι εγώ που ένας ταλαντούχος άνθρωπος του θεάτρου είναι εγκληματίας», συμπλήρωσε.

Η απόφαση αυτή δεν κλείνει τις πληγές μου, όμως τώρα θα είμαι ήσυχη με τη συνείδησή μου ότι μίλησα και βοήθησα ώστε κανένα άλλο θύμα να μην υπάρξει από αυτόν τον άνθρωπο.

Η ίδια, ωστόσο, τονίζει πως αυτούς τους 11 μήνες που διήρκησε η δίκη μετάνιωσε πολλές φορές που κατήγγειλε τον ηθοποιό. 

Λύγισα, είπα δεν αντέχω άλλο, είπα θέλω πίσω τη ζωή μου χωρίς δικαστήρια.

«Έξαλλος» ο Φιλιππίδης: Καταθέτει αγωγή κατά της Πηνελόπης Αναστασοπούλου

Δίκη Φιλιππίδη: «Προσπάθησαν να με εξευτελίσουν»

Η ίδια υποστηρίζει πως κατά τη διάρκεια της πενθήμερης κατάθεσής της, δέχθηκε μεγάλη πίεση από την πλευρά της υπεράσπισης του ηθοποιού, που όπως λέει, προσπάθησε να «την εξευτελίσει». 

«Μέσα στη δικαστική αίθουσα έφεραν φωτογραφία της γυμνής κοιλιάς μου από όταν ήμουν 9 μηνών έγκυος για να υποστηρίξουν ότι είμαι ελαφρών ηθών, με χλεύαζαν όταν πάθαινα κρίση πανικού», ισχυρίζεται η γυναίκα.

Υποστήριξαν ότι είμαι όμορφη κοπέλα, αλλά όχι τόσο όμορφη ώστε να με βιάσουν

Αναφέρει ωστόσο, πως σε αυτή τη διαδικασία δεν ήταν μόνη, αφού άλλες δύο γυναίκες που βίωσαν τα ίδια, πάλευαν κι αυτές να αντέξουν, ενώ εξέφρασε «αιώνια ευγνωμοσύνη» στους δικηγόρους της.


Πέτρος Φιλιππίδης: «Πάντα ελεύθερος ήμουν» -Τα πρώτα λόγια μετά την απόφαση

Στην αντεπίθεση ο Φιλιππίδης - Αγωγή κατά της Αναστασοπούλου 

«Ένα κορίτσι που έχει βιαστεί δυο φορές δε δικαιώθηκε», δήλωσε η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μπροστά στις κάμερες, όταν κλήθηκε να σχολιάσει όσα έγιναν στο δικαστήριο. 

Μία δήλωση που προκάλεσε την έκρηξη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος αποφάσισε να καταθέσει αγωγή εναντίον της ηθοποιού. «Η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη είναι έξαλλη», ανέφερε ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η πλευρά Φιλιππίδη κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού στη Δικαιοσύνη, από τη στιγμή που κρίθηκε αθώος για τον βιασμό. 

«Αυτή η δήλωση αποτελεί ευθεία αμφισβήτηση και προσβολή εκ μέρους της κ. Αναστασοπούλου της ομόφωνης αποφάσεως που βγήκε πριν από δύο μέρες. Δηλαδή τέτοια έλλειψη σεβασμού στη Δικαιοσύνη που ομόφωνα, με τη σύμφωνη πρόταση της εισσαγελέως, αθώωσε τον Πέτρο Φιλιππίδη και εξακολουθεί και λέει τον Πέτρο Φιλλιπίδη βιαστή κατ’ εξακολούθηση, δύο φορές», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»