Βασίλης Τόπαλος: Η «εντατική προπόνηση» και τα αναπάντητα ερωτήματα

Τι λέει στο Star αυτόπτης μάρτυρας για τη μοιραία μέρα

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται αποκαλυπτική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα που είδε τα όσα προηγήθηκαν πριν ο άτυχος 16χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας Βασίλης Τόπαλος,  νιώσει αδιαθεσία και καταρρεύσει. Εκεί εστιάζουν και οι αρχές, στο τι έγινε πριν το μοιραίο χτύπημα στoν νιπτήρα του γυμναστηρίου. Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Βασίλης Τόπαλος: Θρήνος στo «τελευταίο αντίο» στον 16χρονο πυγμάχο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τρία είναι τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση και τα οποία ερευνούν οι  αστυνομικοί της αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους: 

-Ο άτυχος Βασίλης είχε κάνει σπάρινγκ πριν καταρρεύσει; 

Αυτόπτης μάρτυρας o oποίος κλήθηκε σήμερα και κατέθεσε στην Ασφάλεια, μιλώντας αποκλειστικά στο Star αποκαλύπτει: «Δεν κάναμε σπάρινγκ, κάναμε στοχάκια. Προπόνηση. Τελείωσε η προπόνηση και πήγε στην τουαλέτα, μάλλον για να κάνει εμετό, δε φαινόταν καλά, γύρισε να ρίξει νερό στο πρόσωπο του και χτύπησε στον νεροχύτη. Ήταν σοκαριστικό». 

Ολές οι καταθέσεις που έχει μέχρι και αυτήν την ώρα στα χέρια της η Ασφάλεια μιλούν για «έντονη και απαιτητική προπόνηση».

Ο Βασίλης εκείνη την ημέρα προπονούνταν με ακόμα τρεις αθλητές. Ωστόσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη και συνεχώς καλούνται πρόσωπα.
 

Β. Τόπαλος: Συγκλονίζει η γιαγιά του - Τι αποκάλυψε για τον τελευταίο αγώνα

-Το δεύτερο ερώτημα είναι αν το παιδί έπαιρνε κάποια ουσία ή φάρμακο.

Η Ασφάλεια δίνει μεγάλη σημασία στην τοξικολογική εξέταση την οποία αναμένει όπως και στις εξετάσεις που έκανε ο 16χρονος όταν πήγε στο νοσοκομείο.

-Το τρίτο ερώτημα είναι αν ο Βασίλης Τόπαλος εκείνη την ημέρα φορούσε κάσκα. Είχε λάβει μέτρα προστασίας στο γυμναστήριο; 

Ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στον Ταύρο τονίζει: «πάντα φοράμε κάσκες, πάντα φοράμε γάντια. Σφύριξα το ταϊμ, συνέχισε να γίνεται η προπόνηση κι εκεί άκουσα τις φωνές ενός αθλητή απο το γυμναστήριο ο οποίος μας φώναξε και βγήκα κατευθείαν έξω απο την πόρτα του γυμναστηρίου. Είδα τον πατέρα του, τον κύριο Δημήτρη να τον κρατάει στα χέρια του. Τον έπιασα, του έριξα λίγο νερό γιατί δεν είχα καταλάβει τι συνέβη».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star