Νέο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Θα συνεχιστούν οι βροχές    

Τι αναφέρει στην επικαιροποίηση των στοιχείων η ΕΜΥ

Η κακοκαιρία EVA στην Αθήνα (Video Star)    

Επικαιροποιήθηκε σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, To έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε αρχικά στις 3 Νοεμβρίου 2022 και αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας EVA ( ανανεώνεται κάθε 12 ώρες).   

Κακοκαιρία EVA τώρα: Έντονα φαινόμενα στην Αττική -  «Βουλιάξανε» περιοχές

Επισημαίνεται ότι επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας σήμερα Κυριακή (06-11-22) και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-11-22). Η κακοκαιρία θα διατηρήσει ως κύρια χαρακτηριστικά της τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών παρότι το βαρομετρικό χαμηλό έχει λίγο εξασθενήσει.

Κακοκαιρία EVA: Φωτιά στο Χαϊδάρι από κεραυνό 

Η κακοκαιρία EVA στην Αθήνα  (φωτογραφία Ευρωκίνηση/Γ. Κονταρίνης)

Το χαμηλό με την ψυχρή ασταθή μάζα που το συνοδεύει, η οποία  βρισκόταν στο Ιόνιο τις πρώτες πρωινές ώρες, θα κινηθεί αργά ανατολικά, καθώς δεν το ευνοεί ιδιαίτερα το πεδίο των ανέμων, ενώ δεν τροφοδοτείται πλέον ούτε από κάποιες ψυχρότερες μάζες ή άλλες δυναμικές. 

Κακοκαιρία EVA: Πώς θα κινηθεί στην Αττική

Το αποτέλεσμα είναι οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες να συνεχίσουν να εκδηλώνονται μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής (06-11-22) στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, την Αττική και την ανατολική Πελοπόννησο.