Πάτρα: Σύντομα η εκταφή της Μαλένας - Το σενάριο που δεν έχει αποκλειστεί

«Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης τοξικών ουσιών και σε αυτό το παιδί»

Ρεπορτάζ του Γιώργου Σόμπουλου για την εκταφή της Τζωρτζίνας - Βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η εκταφή της τρεισίμιση ετών Μαλένας, του παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που «έφυγε» πρώτο από τη ζωή. Το σενάριο που δεν έχει αποκλειστεί. Νέα συγκλονιστική μαρτυρία για τη Ρούλα και τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το φάρμακο στο νοσοκομείο που της χαλούσε το σχέδιο

Μετά την πρόσφατη παραγγελία της Εισαγγελίας Αθηνών για εξέταση από μηδενική βάση των αιτιών θανάτου, τόσο της Μαλένας, όσο και της Ίριδας από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά, οι διαδικασίες εκταφής του παιδιού προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Real News.

Σπιτονοικοκυρά Πάτρα: Καταθέσεις και μαρτυρίες «καίνε» τον Δασκαλάκη

Από τη διαδικασία αυτή, πρόκειται να ληφθούν δείγματα από τρίχες και νύχια, τα οποία θα ελεγχθούν για την ανεύρεση πιθανών ουσιών, που ενδεχομένως να χορηγήθηκαν στο παιδί και να είχαν σχέση με τον θάνατό της, όπως στην περίπτωση της 9χρονης αδερφής της, Τζωρτζίνας.

Ωστόσο, από πλευράς ιστολογικής εξέτασης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού, είναι απίθανο να έχει διατηρηθεί ιστός. Άλλωστε, το ενδεχόμενο της εκταφής περιλαμβανόταν στην εισαγγελική παραγγελία για τον ορισμό των δύο πραγματογνωμόνων.

Πάτρα: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης τοξικών ουσιών και στη Μαλένα»

«Έχοντας μελετήσει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, εκτιμώ ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο χορήγησης τοξικών ουσιών. Πρέπει πάση θυσία να αποκλειστεί τυχόν χορήγηση δηλητηρίων ή άλλων φαρμάκων διότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν ευρήματα στο ήπαρ και στα νεφρά. Συνεπώς, οι Αρχές οφείλουν να προχωρήσουν σε μία ενδελεχή τοξικολογική διερεύνηση. Στην περίπτωση της Μαλένας είναι μεν συμβατός ο ασφυκτικός θάνατος, αλλά πρέπει να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση ως προς τις ουσίες», ανέφερε στη Real News ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Δεν αποκλείεται να χορηγήθηκε τοξική ουσία στο παιδί και στη συνέχεια να επιχειρήθηκε και ο ασφυκτικός θάνατος του. Και, δυστυχώς, αυτό το σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί όσο εφιαλτικό κι αν είναι.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας που συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, δεν εντόπισαν κάποια τοξική ή φαρμακευτική ουσία. Ωστόσο, αυτός ο έλεγχος, εκ των υστέρων θεωρείται έως έναν βαθμό ανεπαρκής για την αναζήτηση συγκεκριμένων ουσιών, καθώς τότε δεν υπήρχε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Πάτρα: «Πέρυσι το Πάσχα η Ρούλα γλεντούσε, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο»

Την ίδια ώρα, ανοίγουν καθημερινά τα στόματα για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τη συμπεριφορά της όσο η εννιάχρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μαρτυρία που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η μητέρα των τριών παιδιών φαίνεται να γιόρταζε το προηγούμενο Πάσχα σαν να μην συμβαίνει τίποτα και ενώ η μικρή Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

«Πέρσι το Πάσχα η Ρούλα έκανε τρικούβερτο γλέντι ενώ το παιδάκι ήταν στο νοσοκομείο. Εκεί που χόρευε και ήταν πάνω στην τρελή χαρά, την πήρανε τηλέφωνο να επιστρέψει στο νοσοκομείο και είπε "φτου σου ρε γαμ@@το, μου τη χαλάσανε, ανέφερε η μάρτυρας, υπογραμμίζοντας πως δεν στεναχωρήθηκε για την κόρη της αλλά για το γλέντι που τη κόψανε.