Αντώνης Συκάρης: Συγκλονίζει η σύζυγός του - «Ήταν το καλύτερο τέλος...»

«Δεν είμαι καλά, είμαι πάρα πολύ εξαντλημένος», της έλεγε

Συγκινεί η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη για το τέλος του στα Ιμαλάια - Βίντεο Alpha

Ραγίζει καρδιές η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη που «έφυγε» στα Ιμαλάια. «Ήταν το καλύτερο τέλος, εκεί θα ήθελε να φύγει», είπε συγκινημένη.

Συγκινεί ο γιος του Αντώνη Συκάρη: «Ελπίζω ότι ακόμα θα εμφανιστεί»

Για τον αγαπημένο της σύζυγο, τον μεγάλο Έλληνα ορειβάτη, Αντώνη Συκάρη μίλησε η γυναίκα του Καλλιόπη. Συγκινημένη με τον θάνατό του στα Ιμαλάια, δήλωσε στον Alpha ότι «πέθανε με τον καλύτερο τρόπο», αφού «ήταν το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί για εκεί».

Αντώνης Συκάρης: Οι περιπέτειες στα πιο ψηλά βουνά και το ρίσκο

Εγώ θα ήθελα να μείνει εκεί, γιατί αυτό αγαπούσε και αυτό θα ήθελε και εκείνος. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να κάνει ένα βουνό σε ορειβάτη. Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσε να φανταστεί για εκεί. Άλλωστε ήξερε πόσο επικίνδυνο είναι και σίγουρα αν ήθελε να φύγει από την ζωή, θα ήθελε να φύγει σε ένα βουνό.

Ο Αντώνης Συκάρης με τη σύζυγό του Καλλιόπη

Αναφερόμενη στην κατάσταση της υγείας του όταν ξεκινούσε το μεγάλο εγχείρημα της ανάβασης του βουνού Νταουλαγκίρι, η σύζυγος του Αντώνη Συκάρη είπε: «Μα το ήξερα, είχαμε μιλήσει και πιο πριν και μου έλεγε: "Δεν είμαι καλά" και οτι "Είμαι πάρα πολύ εξαντλημένος". Δεν μπορούσε να μιλήσει καλά, δεν είχε άρθρωση ολόκληρη. Είχε εξαντληθεί και για αυτό έφυγε».

Ο Αντώνης Συκάρης αφήνει την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια

Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης, Αντώνης Συκάρης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 60 ετών, όταν κατέβαινε από το βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Περίπου σε ύψος 7.400 μέτρων, ο Συκάρης αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και τελικά υπέκυψε.

Είχε τεράστια πείρα. Στις 11/4 έφτασε στην κορυφή του βουνού, ύψους 8.167μ. και μάλιστα μέσω των social media, είχε γνωστοποιήσει την επιτυχία του. 

«Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, ώρα Νεπάλ 12:50, βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα. Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή: Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του. Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του. Και στον Ερμή - Θεοφάνη Θεοχαροπουλο.

Ακόμα, θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου. Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!! Ο "πα" είναι στην κορυφή!!! Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου, που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή! Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!! Σας αγαπώ όλους!», είχε γράψει χαρακτηριστικά. 

Loading...