Ρούλα Πισπιρίγκου: Η οικογένειά της μιλά για την κεταμίνη

Η κατηγορούμενη ορίζει πραγματογνώμονες - Τι μπορεί να «δείξει» το τάμπλετ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζινας. Το τάμπλετ του παιδιού ανακτήθηκε το πρωί από το τάφο του παρουσία εισαγγελέα και έχει μεταφερθεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας. Την ίδια στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου ορίζει πραγματογνώμοντες για να αποδείξει, όπως ισχυρίζεται, ότι δεν έδωσε εκείνη  την κεταμίνη στην κόρη της. «Δεν υπάρχει τοξικομανής στην οικογένεια», λέει η οικογένεια της προφυλακισμένης μητέρας. 

Ποια η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου στο «κατηγορώ» του Μάνου

Η Ρουλα Πισπιρίγκου επιμένει στην αθωότητα της. Μέσω των δικηγόρων της, βάζει πλέον πραγματογνώμονες για να αποδείξει ότι δεν έχει δώσει εκείνη την κεταμίνη  στο παιδί. 

Δύο ιατροδικαστές και ένας ειδικός στην φαρμακολογία θα ετοιμάσουν τις δικές τους τεχνικές εκθέσεις για τη δράση της κεταμίνης και την κλινική εικόνα του παιδιού όταν ειδοποιήθηκαν οι γιατροί.

«Η Ρούλα είχε σχέση με συγγενή του Μάνου-Την χτύπησε μπροστά στη Τζωρτζίνα»

Σημείο «κλειδί» για την  υπεράσπισή της είναι ότι 40 λεπτά μετά, στις 15:10, η καρδιά της Τζωρτζίνας χτυπά ακόμα.

Το αίτημα αποφυλακίσής της αργεί ακόμα καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν οι τεχνικές εκθέσεις. 

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου διαψεύδει ότι στην οικογένεια τους και στο ευρύ συγγενικό περιβάλλον υπάρχει τοξικομανής. 

Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Είμαι σίγουρη ότι η αδερφή μου είναι αθώα»

Η διάψευση της μητέρας και της αδελφής της Ρούλας έρχεται μετά την πληροφορία ότι η 33χρονη ενδέχεται να προμηθεύτηκε την κεταμίνη από συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο κινείται στις πιάτσες των ναρκομανών, πληροφορία την οποία εξετάζουν σοβαρά οι αρχές. 

Η αστυνομία όπως  γνωρίζουμε ψάχνει την διαδρομή της κεταμινης. Δηλαδή πως έφτασε στα χέρια της 33χρονης και εκτός από το διαδίκτυο ερευνούν και στα στέκια των τοξικομανών.

Άνοιξε ο τάφος της Τζωρτζίνας – Πήραν το τάμπλετ οι αρχές 

Ο τάφος της Τζωρτζίνας άνοιξε στις επτά το πρωί. Οι αστυνομικοί σηκώνουν ένα σεντόνι για να μην είναι ορατή η διαδικασία ανάκτησης του ταμπλετ. Εισαγγελέας παρακολουθεί καρέ καρέ, ενώ παρούσα είναι και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιώλα που έκανε και την αυτοψία την ώρα που άνοιξαν τον τάφο, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Όλη η διαδικασία φωτογραφήθηκε. 

Πριν ανοίξουν τον τάφο, ένας ιερέας τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη των τριών κοριτσιών. Οι στιγμές ήταν δύσκολες για όλους. 

Τι μπορεί να «δείξει» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας 

Το τάμπλετ τοποθετήθηκε σε ειδική θήκη και έχει αποσταλεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα με ένα και μόνο στόχο: να ανοιχθεί και να δώσει -αν υπάρχουν- στοιχεία. Ο Μάνος Δασκαλάκης στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια χαρακτήρισε ύποπτη την κίνηση της Ρούλας Πισπιρίγκου να βάλει το τάμπλετ στο φέρετρο του παιδιού κατά την διάρκεια της ταφής.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η Τζωρτζίνα είναι πιθανό να «μιλήσει» για δεύτερη φορά αυτή τη φορά μέσω του τάμπλετ. Κάθε αρχείο, κάθε αναζήτηση θα ανακτηθούν ακόμα και αυτά που έχουν διαγραφεί. Οι απαντήσεις, όπως είπαν στο Star οι ειδικοι, θα έρθουν σύντομα.

 «Όλα μπορούν να ανακτηθούν από τη στιγμή που έχει ενεργοποιηθεί μέχρι και την ημέρα που έκλεισε» δηλώνει ο Θεοφάνης Κασίμης, σύμβουλος Πληροφοριακών συστημάτων, και συνεχίζει: «Το ιστορικό επίσκεψης ιστοσελίδων, ηλεκτρονικά μηνύματα, viber, skype κλπ. Επίσης, θα μπορέσουν να ανακτήσουν την τοποθεσία GPS, από πού συνδέθηκε το τάμπλερ, καθώς και διεγραμμένες φωτογραφίες, βίντεο και sms». 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σββατοκύριακου του Star