Κορωνοϊός: «Νέο επιδημικό κύμα που θα κορυφωθεί το Πάσχα»

«Πάμε για 27.000 θανάτους» λέει ο Γιώργος Παυλάκης

Την ώρα που η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων εξετάζει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού ακόμα και πριν το Πάσχα, αρκετοί είναι οι ειδικοί που είναι προβληματισμένοι με την εξέλιξη της πανδημίας

Κόντρα για την κατάργηση του πιστοποιητικού - «Σαν να πλησιάζουν εκλογές»

Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, δήλωσε πως «δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό» και ότι τα πράγματα πάνε χειρότερα από ότι περίμενε: «Το προηγούμενο φθινόπωρο έλεγα ότι θα έχουμε 25.000 θανάτους μέχρι το Πάσχα. Τώρα βλέπουμε 25.000 κρούσματα και πάμε για 27.000 θανάτους ήδη. Τα πράγματα είναι αρκετά άσχημα, αν θέλουμε τουρισμό το καλοκαίρι πρέπει να προσέξουμε τώρα».

«Δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό. Σχεδόν όλη η βόρεια Ευρώπη έχει νέο επιδημιολογικό κύμα με την Όμικρον 2. Από τις 7 Μαρτίου η Ελλάδα έχει νέο επιδημικό κύμα. Η πρόβλεψη είναι ότι περίπου το Πάσχα θα κάνει κορύφωση η πανδημία, με πολλά κρούσματα και θανάτους», είπε ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας πως η εξάπλωση της Όμικρον 2 θέλει άμεση προσοχή. 

Κορωνοϊός: «Θα χρειαστούμε και τέταρτη δόση του εμβολίου», λέει ο Μπουρλά

Επίσης, σημείωσε πως άλλες χώρες που «βιάστηκαν» να καταργήσουν τα μέτρα προστασίας τώρα αντιμετωπίζουν πρόβλημα: «Η Δανία, με 93%-95% εμβολιασμένους πολίτες, τον Μάρτιο είχε περισσότερους νεκρούς από την Ελλάδα» είπε.

«Η πανδημία είναι εδώ, θα συνεχίσει, έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ δύσκολο ιό. Πρέπει να προφυλαγόμαστε από όλους, αφού και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν. Τα εμβόλια από μόνα τους δεν είναι δυνατόν να ανακόψουν την επιδημία» ανέφερε.

ΠΟΥ: «Το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται πολύ μακριά»

Σχετικά με την ενισχυτική δόση του εμβολίου, ο κύριος Παυλάκης δηλώνει πως οι ανοσοκατασταλμένοι πρέπει να κάνουν «και τέταρτη, και πέμπτη δόση».