Κορωνοϊός: «90 - 100 θάνατοι την ημέρα μέχρι τις γιορτές»

Στο 40% η εμβολιαστική κάλυψη με τρίτη δόση μέχρι τα Χριστούγεννα

Για αποκλιμάκωση στο μέτωπο της πανδημίας σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

«Αυτή την περίοδο έχουμε ένταση των εμβολιασμών. Κάθε μέρα εμβολιάζονται ή προγραμματίζουν τα ραντεβού τους για την τρίτη δόση 70.000- 80.000. Είμαστε περίπου στο 20% και μέχρι τα Χριστούγεννα θα φτάσουμε το 40%» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

Καπραβέλος: «Πάμε για μαύρα Χριστούγεννα. Θα έχουμε εκατόμβη νεκρών»

Αναφερόμενος σε δυσοίωνες προβλέψεις για τον αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού εξήγησε ότι καθημερινά έχουμε 90-100 απώλειες και πως ο μέσος όρος της εβδομάδας είναι 91 νεκροί.

Κορωνοϊός: Η Σουηδία παίρνει ξανά μέτρα, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

«Όλη η Ευρώπη είναι σε αυτή την κατάσταση» τόνισε ο καθηγητής και ανέφερε ως παράδειγμα την Αυστρία που έχει παρόμοια εμβολιαστική κάλυψη με την Ελλάδα κι έχει περίπου 100 απώλειες ανά ημέρα. «Από την άλλη η Πορτογαλία με 90% εμβολιαστική κάλυψη έχει 5000 -6000 κρούσματα ανά ημέρα αλλά 20-25 θανάτους τη μέρα» είπε. 

«Ο εμβολιασμός είναι το μόνο προστατευτικό όπλο που έχουμε» κατέληξε, χαρακτηρίζοντας «πολύ σωστό» το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60.