Φωτιά Ηλεία: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους - Εκκενώνονται 12 οικισμοί

Η πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία επεκτείνεται με μεγάλη ταχύτητα

Ζωσμένα στις φλόγες χωριά στην Αρχαία Ολυμπία/ Ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν επί ώρες για την κατάσβεσή της.

Δεύτερη μέρα για τη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία/ eurokinissi

Νωρίτερα, στάλθηκε μήνυμα από το 112 για να εκκενωθούν οκτώ ακόμα κοινότητες του δήμου, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για τους οικισμούς Δήλιζα, Πεύκες, ‘Ανω – Κάτω Λούβρο, Μουριά, Λινάρια, Καμένα και Βίλλια, ενώ πριν από δύο ώρες νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για την κοινότητα Χελιδόνι.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως εκκκενώνονται τώρα και οι οικισμοί Βασιλάκι, Υψηλό, Άσπρα Σπίτια, Ξηρόκαμπο, Αμπάρι, Άνω και Κάτω Λούβρο, Κρυονέρι, Λάλα, Δούκα, Λάσδικα, Νεμούτα. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών έλαβαν πριν από λίγο την οδηγία να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν προς Πανόπουλο, μέσω μηνύματος του 112. 

Ηλεία: Δύσκολη η κατάσταση στην Ολυμπία - Εκκενώνεται το Χελιδόνι

Συνολικά, από την αρχή της πυρκαγιάς χθες, Τετάρτη, έχουν εκκενωθεί 19 χωριά του νομού Ηλείας. 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, το χωριό Δήλιζα είναι αυτό που απειλείται περισσότερο αυτή τη στιγμή. Το πύρινο μέτωπο φαίνεται πως κατευθύνεται ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας με μεγάλη ταχύτητα προς τους οικισμούς  Πεύκες, Λιναριά, Λούβρο και Βύλιζα.

Φωτιές: Υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες στο Κοσκινά, Μάγειρα, στο δρόμο προς Λάλα και γύρω από τα χωριά Πουρνάρι, Πελόπιο, Πλάτανος, οι οποίες δυσκολεύουν την κατάσταση. 

Φωτιά Αρχαία Ολυμπία: Πληροφορίες για εγκλωβισμένους - Tέσσερις τραυματίες

Οι κάτοικοι φεύγουν με τη βοήθεια του στρατού και της πυροσβεστικής. Ωστόσο, κάποιοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες που μιλούν για δύο εγκλωβισμένους ανθρώπους στο χωριό Βύλιζα. 

Δεύτερη μέρα για τη μεγάλη φωτιά στην Ηλεία/ eurokinissi

Δύο κάτοκοι που συμμετείχαν στην κατάσβεση της φωτιάς διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο ένας φέρει εγκαύματα σε χέρια και πόδια ενώ ο δεύτερος αντιμετωπίζει αναπνευστικό πρόβλημα, λόγω του πυκνού καπνού. 

Νωρίτερα, στο ίδιο Κέντρο Υγείας διακομίστηκαν δύο πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα. 

Σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές δομές της περιοχής (Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, Νοσοκομείο Πύργου, Νοσοκομείο Αμαλιάδας και Κέντρο Υγείας Κρεστένων). 

Χρυσοχοΐδης: Συνεχίζεται η μάχη για τον περιορισμό της φωτιάς στην Ολυμπία

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, το χωριό Δήλιζα είναι αυτό που απειλείται περισσότερο αυτή τη στιγμή, καθώς προς τα εκεί κατευθύνετα το πύρινο μέτωπο και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα. 

Ο απολογισμός της τεράστιας πυρκαγιάς δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί ακόμα, όμως όλοι μιλούν για δεκάδες καμμένα σπίτια.