Εμβολιασμοί: Κλείστηκαν 600.000 νέα ραντεβού

Ο φόβος από την έξαρση των κρουσμάτων κινητοποίησε τους πολίτες

Τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 15/7

Με τα κρούσματα να εμφανίζουν ραγδαία αύξηση και τα νέα μέτρα να δυσκολεύουν τη ζωή των ανεμβολίαστων, αρκετοί ήταν εκείνοι που θορυβήθηκαν κι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν. 

Σύμφωνα με όσα είπε χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, από τις 28 Ιουνίου έως την Τετάρτη 14 Ιουλίου 590.000 πολίτες έκλεισαν το ραντεβού τους για να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Μάλιστα ένα στα τρία ραντεβού είναι από πολίτες ηλικίας 18 – 29 ετών. 

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί: Σύγχυση και σενάρια απολύσεων λόγω... Υπουργών

Ο ρυθμός των ραντεβού αυξάνεται μέρα με τη μέρα και όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τις τελευταίες μέρες έχουν κλειστεί πάνω από 600.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 9.560.592 εμβολιασμοί. Με τουλάχιστον την πρώτη δόση έχουν πραγματοποιηθεί 5.364.957, ενώ και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 4.486.033 πολίτες.

Εμβολιασμοί: Οι μισοί ενήλικες είναι πλήρως εμβολιασμένοι

Τέλος από χθες το απόγευμα έχει ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της Pfizer οι έφηβοι 15-17. 

Η πλατφόρμα κάθε 15 μέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15. Το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Μπορεί, επίσης, να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία. 

Πόσοι Έλληνες έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.