AstraZeneca: «Να εξηγήσουν στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους»

Ξέσπασε ο σύζυγος της 44χρονης που πέθανε στην Κρήτη

Παρέμβαση στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη έκανε ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας τη στιγμή που στη σύνδεση βρισκόταν ήδη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

AstraZeneca: Θρήνος στο τελευταίο «αντίο» στην 44χρονη Γλυκερία στην Κρήτη

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη από την Κρήτη υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca και τελικά κατέληξε. Όπως είπε ο σύζυγός της, Μανώλης Κρυοβρυσανάκης, αποφάσισε να μιλήσει γιατί «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία».

«Είναι σαν να λένε χάσαμε έναν άνθρωπο, αλλά δεν πειράζει, σώσαμε άλλους», είπε αγανακτισμένος. Η παρέμβασή του έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να μη γίνονται εμβολιασμοί με AstraZeneca στους κάτω των 60 ετών.

AstraZeneca: Τέλος το εμβόλιο στους κάτω των 60 - Τι θα γίνει με τη 2η δόση

«Θέλω η Επιτροπή να εξηγήσει στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους για να σωθούν άλλοι» είπε, τονίζοντας πως τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του ήταν υπέρ των εμβολιασμών.

Ο κ. Κρυοβρυσανάκης είπε ότι στην Επιτροπή «ανερυθρίαστα λένε ότι κάναμε το εμβόλιο αυτό γιατί δεν είχαμε άλλα εμβόλια» προσθέτοντας ότι είναι σαν να ομολογούν ότι έχουν κάνει ένα έγκλημα.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, όσο η σύζυγός του βρισκόταν στο νοσοκομείο, του είχε ζητήσει να μην ξαναμιλήσει σε δημοσιογράφο γιατί δεν ήθελα να «γίνει σημαία των αντιεμβολιαστών».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η 44χρονη μητέρα τριών παιδιών μετά τον εμβολιασμό της εμφάνισε αρχικά ήπια συμπτώματα. Όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, οι γιατροί του Βενιζέλειου την υπέβαλαν σε αξονική τομογραφία, η οποία έδειξε ότι έχει υποστεί εγκεφαλική θρόμβωση, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Η κατάστασή της δε βελτιώθηκε και εκδήλωσε εγκεφαλική αιμορραγία. Ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γιατροί αποφάσισαν να την αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα λίγες ημέρες αργότερα.