Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι επτά ανήλικοι συλληφθέντες για τα επεισόδια

Υπό τον όρο της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό

Ελεύθεροι οι επτά ανήλικοι για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Ρεπορτάζ του Παναγιώτης Μπούσιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (12/3)

Ελεύθεροι υπό τον περιοριστικό όρο της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό αφέθηκαν οι επτά ανήλικοι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης.

Νέα Σμύρνη: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους δύο συλληφθέντες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια και είπαν ότι βρίσκονταν τυχαία στο σημείο. Επίσης, φέρεται να υποστήριξαν ότι οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν την ώρα που επιχειρούσαν πανικόβλητοι να φύγουν από το σημείο.

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Δεν ήμουν εκεί», λέει ο 30χρονος «Ινδιάνος»

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη. Eurokinissi

Τι υποστήριξαν οι δύο 17χρονοι

Ο ένας 17χρονος είπε στην κατάθεσή του: «Κάναμε βόλτα στην οδό Πλαστήρα. Είδαμε τα επεισόδια από μακριά. Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει τρέξτε τρέξτε. Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί».

Ο δεύτερος 17χρονος φέρεται να ανέφερε ότι βρισκόταν μαζί με άλλους τέσσερις ακόμα φίλους του και περίμεναν να τελειώσουν τα επεισόδια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

«Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί. Μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση», είπε.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.