Παγώνη: «Δεν είναι σοβαρός όποιος θέλει άνοιγμα, φοβάμαι ότι έγινε η ζημιά»

Μεγάλη ανησυχία μετά από τη χθεσινή αύξηση κρουσμάτων

Τα χθεσινά 1.047 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ έκρουσαν και πάλι τον κώδωνα του κινδύνου, με την ανησυχία των επιστημόνων για μα νέα έκρηξη να εντείνεται. 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί στο Open δεν έκρυψε την απαισιοδοξία της για την πορεία της πανδημίας τις επόμενες μέρες μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Lockdown: Φρένο στα σενάρια για άνοιγμα των σχολείων – Δευτέρα οι αποφάσεις

«Η αύξηση των κρουσμάτων σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και ότι στις 5 με 7 Ιανουαρίου που θα πρέπει να ληφθούν και αποφάσεις αν ανοίξουν τα σχολεία, αν μειωθούν τα μέτρα, ξέρετε τι δυσκολίες θα υπάρχουν για να ληφθούν;», είπε.

Επανέλαβε ότι ειδικά τώρα στις γιορτές δε θα πρέπει να είμαστε χαλαροί και προειδοποίησε πως ανεβαίνει τόσο γρήγορα ο αριθμός των κρουσμάτων που δεν μπορεί να κάνει κανείς πρόβλεψη για το τι μπορεί να ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.

Lockdown: Χαλάρωση των περιορισμών για ψώνια και μετακινήσεις

«Χρειάζονται πάρα πολλά τεστ για να δούμε τι μας γίνεται. Να βρούμε τους ασυμπτωματικούς και να γίνει η ιχνηλάτησή τους. Τώρα, στο δεύτερο lockdown, η προσέλευση non covid ασθενών είναι κανονική στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown», είπε.

Τάχθηκε ακόμα υπέρ της καθυστέρησης του ανοίγματος τόσο των σχολείων, όσο και της αγοράς λέγοντας:

«Όποιος πει αυτή τη στιγμή ότι πρέπει να γίνει, δεν είναι σοβαρός». 

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα σήμερα!

Όπως εξήγησε σε δύο εβδομάδες θα είναι πιο εύκολο να ληφθούν οι αποφάσεις, βλέποντας τον αριθμό των διασωληνωμένων, των νοσηλευομένων και των θανάτων. 

«Είναι πάνω από 2.500 ασθενείς στις απλές κλινικές covid και ένα ποσοστό από αυτούς θα διασωληνωθούν. Αν δε δούμε αυτές τις παραμέτρους στις αρχές Ιανουαρίου, γύρω στις 4 περίπου, δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τίποτα», είπε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε:

Lockdown: To click away φεύγει, το click in shop έρχεται

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, θα πιεστεί το σύστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα».

Τέλος δεν έκρυψε την ανησυχία της για την εξέλιξη των κρουσμάτων και της καμπύλης της πανδημίας. 

«Φοβάμαι ότι θα έχει γίνει η ζημιά γιατί είδα πολύ κόσμο έξω όλες αυτές τις ημέρες. Και τα πρωινά που πηγαίνουμε στα νοσοκομεία κυκλοφορεί πολύς κόσμος, σαν να μην υπάρχει lockdown και αυτό φοβίζει», τόνισε.