Άνοιγμα σχολείων: Δεν κατέληξαν σε απόφαση - Τη Δευτέρα νέα συνεδρίαση

Οι ειδικοί θέλουν να επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα επανεξετάσει τελικά η Επιτροπή των ειδικών πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση.

Αποφασίζεται πότε θα ανοίξουν τα σχολεία- Πιθανόν το απόγευμα ανακοινώσεις

Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη των ειδικών με την υπουργό Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία κράτησε αρκετές ώρες. Παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, αναμένονταν ακόμη και σήμερα ανακοινώσεις, τελικά αποφασίστηκε οι ειδικοί να επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα.

Στέλιος Πέτσας: Προτεραιότητά μας να ανοίξουν τα σχολεία

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλειονότητα των μελών της Επιτροπής τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου 2021, ημερομηνία που έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Γώγος: «Αυτήν την εβδομάδα η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων»

Σημειώνεται ότι αρκετοί λοιμωξιολόγοι έχουν επισημάνει ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα και προς το παρόν δεν μπορούν να λάβουν τελική απόφαση.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Κάτιας Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις στην επιτροπή των ειδικών. Οι πιο συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν στις 18 Ιανουαρίου, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν πως θα πρέπει να ανοίξουν στις 11 του μήνα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που λένε να ανοίξουν στις 7 Ιανουαρίου.