Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Εύβοια: Οι λάσπες έχουν καλύψει τα πάντα

Μεγάλη προσπάθεια για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ταράτσες

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές στην Εύβοια, όπου η κακοκαιρία «Θάλεια» σάρωσε τα πάντα, προκαλώντας πλημμύρες που είχαν σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους κι ένα βρέφος μόλις οχτώ μηνών. 

Ειδικά στα Ψαχνά τα πάντα βρίσκονται καλυμμένα από λάσπες, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τους χειμάρρους και έχουν βρεθεί μέσα στα ποτάμια, ενώ σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει. 

Εύβοια: Και τέταρτος νεκρός από τη φονική κακοκαιρία

Στα Πολιτικά, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο ηλικιωμένοι κι ένα βρέφος, η εικόνα είναι το ίδιο αποκαρδιωτική. 

Ο ποταμός Μεσσάπειος ξεχείλισε και τα ορμητικά νερά κατέστρεψαν τα πάντα. Η κυκλοφορία προς την Αρτάκη και την Καστέλλα γίνεται με δυσκολία, καθώς η στάθμη των νερών παραμένει υψηλή. 

Στο δημαρχείο του δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων υπάρχει γιατρός, ο οποίος παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε όποιον το χρειάζεται, ενώ από το πρωί επί ποδός βρίσκονται τα μηχανήματα του Δήμου, Εθελοντές των Ψαχνών, Πυροσβεστική και αστυνομία που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις ταράτσες των σπιτιών τους. 

Κινδυνεύουν άνθρωποι στην Εύβοια: «Πνίγεται η αδελφή μου»

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 495 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί οκτώ άτομα με ελικόπτερο του ΠΣ από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ. Πρόκειται για μια οικογένεια από τα Πολιτικά.

Οι κλήσεις αφορούν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Πολιτικά και Λευκαντί. 

Για την αντιμετώπιση των περιστατικών επιχειρούν 83 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 31 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, ενεργούν στις πλημμυρισμένες περιοχές εναέριοι διασώστες του Πυροσβεστικού Σώματος από την 1η ΕΜΑΚ με ένα ελικόπτερο καθώς και ένα ακόμη ελικόπτερο για εναέρια επιτήρηση και συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

Εύβοια: Πέντε οι νεκροί και δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία

Συνδρομή παρέχει το Λιμενικό Σώμα με ένα πλωτό μέσο και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ο Χρυσοχοΐδης

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από όπου παρακολουθεί τις ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Εύβοια.