Κορωνοϊός: Έξι νέα κρούσματα στη χώρα - Στους 146 οι νεκροί

Τσιόδρας: «Η πρώτη κορύφωση της πανδημίας έχει περάσει»

Μόλις έξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.632, σύμφωνα με την ημερήσια ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. 

Συναγερμός σε δύο νοσοκομεία - Εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί ασθενείς

Οι νεκροί έφτασαν τους 146 καθώς το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν δύο ακόμη αθενείς. Παράλληλα, 35 συμπολίτες μας βρίσκονται στις ΜΕΘ με διάμεση ηλικία τα 65 έτη, ενώ 81 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο. Μέχρι σήμερα, έχουν ελεγχθεί 80.951 κλινικά δείγματα.

Τσιόδρας: «Η πρώτη κορύφωση της πανδημίας έχει περάσει»

«Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ χαμηλότερος απ’ ότι είχαμε στις αρχές Μαρτίου», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, λέγοντας πως το πρώτο κύμα της νόσου έχει περάσει την κορύφωσή του στην Ευρώπη.

Με μάσκες και τις απαραίτητες αποστάσεις η κίνηση στο Μετρό

Μάλιστα τόνισε πως τα εμβόλιο βρίσκονται στο προσκήνιο με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει μελέτες. Όπως είπε, η εύρεση εμβολίου είναι μια συλλόγική προσπάθεια και δεν υπάρχει ανταγωνισμός.

«Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες για την δημιουργία εμβολίου, θα οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος του έτους», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star