Τουριστικό πρακτορείο «μετέφερε» το Ναυάγιο της Ζακύνθου στην Τουρκία!

Άμεση η αντίδραση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Αντιδράσεις ξεσήκωσε η διαφήμιση γνωστής γερμανικής εταιρείας, η οποία θέλοντας να «προμοτάρει» εκδρομή στην Τουρκία, χρησιμοποίησε φωτογραφία από τη διάσημη παραλία της Ζακύνθου με το ναυάγιο. 

Προκλητικό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ: «Έτοιμο για Κρήτη το Oruc Reis»

Το λάθος αποκάλυψε η αγγλόφωνη ιστοσελίδα Zakynthosinformer.com, η οποία έγραψε ότι «είναι πάντα ωραίο να βλέπεις το νησί μας να διαφημίζεται, ιδιαίτερα καθώς προχωράμε σε μια ακόμη συναρπαστική θερινή περίοδο».

«Φανταστείτε όμως την έκπληξή μας όταν υπέπεσε στην αντίληψή μας μία φωτογραφία που μοιάζει να είναι από το γερμανικό ταξιδιωτικό περιοδικό της Aldi, διαφημίζοντας μια εκδρομή με τίτλο Turkei Brau Reise δηλαδή «Γαλάζιο ταξίδι στην Τουρκία» με φωτογραφία από την παραλία "Ναυάγιο" της Ζακύνθου!» συνέχισε. 

Άμεση η αντίδραση του ΕΟΤ  

Το λάθος της γερμανικής τουριστικής εταιρείας προκάλεσε και την αντίδραση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των υπηρεσιών του.

Ερντογάν: «Μου είπαν να πάω σε ελληνικό νησί αλλά...»

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το γεγονός έγινε αντιληπτό ύστερα από καταγγελία Έλληνα τουριστικού πράκτορα στον ΕΟΤ και αμέσως επιλήφθηκε του θέματος ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Φραγκάκης.

Την ίδια ώρα, η αντίστοιχη υπηρεσία της Γερμανίας διαμαρτυρήθηκε εντόνως προς το γερμανικό τουριστικό πρακτορείο, το οποίο και αφαίρεσε αμέσως τη σχετική ανάρτηση από την ιστοσελίδα του. Η εταιρεία παραδέχτηκε το λάθος της, ζήτησε συγγνώμη και δεσμεύτηκε να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό.