Νεκρό βρέφος Ζωγράφου: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή

Είχε δηλώσει τη σεξουαλική κακοποίησή του

Πειθαρχική έρευνα για τον ιατροδικαστή στην υπόθεση του 11μηνου νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου ζήτησε από τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νικόλαο Καρακούκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας.

Νεκρό βρέφος Ζωγράφου: Έντονες αντιδράσεις για το «βιαστικό» πόρισμα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Τσιάρας ζήτησε από τον κ. Καρακούκη τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 125 του ν. 3528/2007.

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος εκ μέρους του ιατροδικαστή που διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στο άψυχο κορμάκι του παιδιού και ο οποίος διαπίστωσε την κακοποίησή του.

Βρέφος Ζωγράφου: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς του 11μηνου κοριτσιού

Το χρονικό της υπόθεσης

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το αρχικό πόρισμα ιατροδικαστή, ο οποίος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είχε κάνει λόγο για βαριά σεξουαλική κακοποίηση του 11 μηνών βρέφους που μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων την περασμένη Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. 

Η δήλωση αυτή ανατράπηκε, όμως, από την επίσημη έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε γραπτώς χθες το μεσημέρι στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, που δεν αναφέρει πουθενά για σεξουαλική κακοποίηση του άτυχου βρέφους. 

Αντίθετα, αναφέρει ότι από τη νεκροτομή παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και περιπτωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου. 

Αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση σημείωναν πως τα ευρήματα είναι απόλυτα συμβατά με τη θεραπεία που δεχόταν το βρέφος, η οποία χορηγούταν με υποκλυσμό, λόγω των συχνών κρίσεων επιληψίας από σοβαρό πρόβλημα μικροκεφαλίας, από την οποία έπασχε. Αυτό επιβεβαίωνε, χθες, και ο θεράπων ιατρός.