Δίκη Γιακουμάκη:  «Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό!» ξέσπασε η μάνα

Πατέρας Βαγγέλη: «Δεν είσαι άντρας» είπε σε μάρτυρα

Ένταση επικράτησε και σήμερα κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Αιτία ήταν η… «αμνησία» ενός μάρτυρα και πρώην συνσπουδαστή του αδικοχαμένου Βαγγέλη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε καταθέσει τα πάντα με λεπτομέρειες ανακριτικά και προανακριτικά, στη δίκη άρχισε να... μη θυμάται τι είχε συμβεί. 

Πρόκειται για τον ίδιο μάρτυρα, ο οποίος είχε πει στον ανακριτή ότι είχε δει και συγκεκριμένο video από κινητό άλλου σπουδαστή. Τα περιστατικά τα είχε περιγράψει, μάλιστα, με κάθε λεπτομέρεια.

Δε συνέβη, όμως, το ίδιο και σήμερα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο, όπου εμφανίστηκε έχοντας «ξεχάσει» τα πάντα. Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Ρούλα Κουσκουρή στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο εν λόγω μάρτυρας, ο οποίος ζει στην Κρήτη, δεν απαντούσε με σαφήνεια στις ερωτήσεις που δεχόταν τόσο από την πρόεδρο όσο και από τον εισαγγελέα. 

Ένταση στη δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη - Η παρέμβαση του πατέρα του

Μάνα Γιακουμάκη: «Όλοι είναι εδώ, ζωντανοί. Ο Βαγγέλης μου είναι στο χώμα»

Τα 20 μαρτύρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα χέρια των συμφοιτητών του

Πιασμένοι χέρι χέρι οι γονείς και η αδερφή του Βαγγέλη Γιακουμάκη βγαίνουν από το δικαστήριο, Φωτογραφία: Παρασκευή Παππά/InTime

Αποτέλεσμα ήταν κάποια στιγμή η Πρόεδρος να φτάσει στο σημείο να του πει πως:

Ξέρετε, υπάρχει και συνείδηση. Υπάρχουν και τύψεις συνειδήσεως. Μήπως δε θέλετε να καταθέσετε; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος παρενέβη και είπε:

«Μία όμορφη λέξη άκουσα σήμερα από τα χείλη της προέδρου. Τη λέξη ντροπή» και βγήκε από την αίθουσα.

Αμέσως μετά η έδρα αποσύρθηκε και όταν επέστρεψαν ζήτησαν να κρατηθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο συγκεκριμένος μάρτυρας με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Χαρακτηριστικό ήταν και το σχόλιο του εισαγγελέα κατά την εξέλιξη της διαδικασίας και μετά την απολογία του τρίτου κατά σειρά μάρτυρα «ότι υπάρχει πρόβλημα μνήμης σε αυτή τη δίκη».

Ένας από τους πρώην σπουδαστές χαρακτήρισε ακραία τα πειράγματα που γίνονταν στον Βαγγέλη, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί κάποια από τα περιστατικά που κατάθεσε για πρώτη φορά σήμερα στο δικαστήριο δεν υπάρχουν στις αρχικές μαρτυρικές του καταθέσεις, είπε: «αυτό έγινε για να μην προσβάλουμε τον Βαγγέλη, γιατί πιστεύαμε ότι θα βρεθεί».

Το ξέσπασμα των γονιών του Βαγγέλη στην κατάθεση συμφοιτητή του

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαίρης Τζώρα, έντονο και συγκινησιακά φορτισμένο έγινε το κλίμα στη δικαστική αίθουσα μετά την κατάθεση ενός εκ των συμφοιτητών του Βαγγέλη. 

«Έκανα παρέα με τους Κρητικούς και τον Βαγγέλη. Γινόταν περιστατικά στο πλαίσιο της πλάκας. Κυνηγιόμασταν, παλεύαμε σε φιλικό κλίμα. […] Είχα ακούσει πως άλλαξε δωμάτιο στο 1ο έτος. Εκείνος διάβαζε, ήθελε ησυχία, οι άλλοι κάπνιζαν, έπαιζαν παιχνίδια στον υπολογιστή […]---Κάποια φορά έδιναν καρπαζιές πολλές στον διάδρομο, στο πλαίσιο της φιλίας» κατέθεσε ο Σ. συμφοιτητής του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Η μητέρα του σηκώθηκε από την αίθουσα και βγήκε έξω κλαίγοντας.  «Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό! Δεν έχασα το πορτοφόλι μου» φώναξε.

«Δεν είσαι άντρας» είπε ο πατέρας του Βαγγέλη, απευθυνόμενος στον μάρτυρα. «Να το γράψεις στο κούτελο σου,  δεν είσαι άνδρας».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο  Παρασκευή με την εξέταση του μάρτυρα που είχε... άγνοια όσων είχε καταθέσει προανακρτικά.